Başaran’ın ‘yerli otomobil’ hayali gerçek oluyor

Başaran’ın ‘yerli otomobil’ hayali gerçek oluyor
TÜRKİYE’de eylül sonunda üretimini durdurarak kapanan Japon Honda’nın Gebze fabrikasını satın alan HABAŞ Grubu’nun bu önemli yatırıma ivme kazandırdığı söyleniyor. Honda’nın fabrikayı yıl sonunda tamamen teslim etmesiyle,...

TÜRKİYE’de eylül sonunda üretimini durdurarak kapanan Japon Honda’nın Gebze fabrikasını satın alan HABAŞ Grubu’nun bu önemli yatırıma ivme kazandırdığı söyleniyor. Honda’nın fabrikayı yıl sonunda tamamen teslim etmesiyle, çalışmaların hızlanacağı gelen haberler arasında. Böylece otomobil ve motosiklet tutkunu olan HABAŞ’ın sahibi Mehmet Rüştü Başaran, uzun süredir hayalini kurduğu yerli otomobil projesini hayata geçirecek.

FORD OTOSAN’DAN DİREKTÖR
Ford Otosan’dan eski bir direktörü otomotivin başına getiren Başaran’ın şu an bir mühendislik şirketi ile anlaşma halinde olduğu da gelen haberler arasında. Honda’ın eski fabrikasında tamamen sıfırdan hibrit sedan bir model üreteceği söylenen Başaran’ın ayrıca Honda’nın kapanan İngiltere’deki motor fabrikasını da alarak ekipmanları Türkiye’ye getirdiği belirtiliyor.