Basın İlan Kurumu’ndaki “muhterem hukukçular” kim?

Basın İlan Kurumu’ndaki “muhterem hukukçular” kim?
Basın İlan Kurumu’nun Cumhuriyet gazetesine verdiği cezanın açık şekilde hukuksuzluk olduğunu söyleyen idare hukukçusu Metin Günday, BİK Genel Kurulu’nda yer alan isimlere dikkati çekti.Günday, Twitter hesabından Cumhuriyet...

Basın İlan Kurumu’nun Cumhuriyet gazetesine verdiği cezanın açık şekilde hukuksuzluk olduğunu söyleyen idare hukukçusu Metin Günday, BİK Genel Kurulu’nda yer alan isimlere dikkati çekti.
Günday, Twitter hesabından Cumhuriyet Gazetesi’ne Basın İlan Kurumu’nun Fahrettin Altun haberinden dolayı verdiği “35 günlük ilan kesme” cezasıyla ilgili paylaşım yaptı. “Cumhuriyet Gazetesine bir haber nedeniyle hukuka açıkça aykırı çok ağır bir reklâm vermeme yaptırımı uygulayan Basın İlân Kurumu karar organındaki iki çok ünlü Ceza Hukuku profesörünün kimler olduğunu biliyor muydunuz?” şeklindeki paylaşımı, “O profesörler kim?” sorusunu akıllara getirdi.
Gazete Pencere’ye konuşan Metin Günday, Basın İlan Kurumu’nun Genel Kurulu’nda çok ünlü ceza hukukçusu olduğunu belirtti. Günday, “Birisi Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, diğeri de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özen. Bu iki hukukçunun kararda imzası var mı, karara muhalefet ettiler mi, bilmiyorum” dedi.
Günday, “Bu iki muhterem de ceza hukukçusu, ziraat fakültesinde hoca değil, ceza hukukunu iyi bilen insanlar. Çıkıp en azından, ‘Verilen karar hukuka aykırıdır, tasvip etmiyorum’ diye açıklama yapabilirlerdi” ifadelerini kullandı.
“İmza attılarsa felaket, imza atmayıp ses çıkarmadılarsa ayrı bir felaket” diye tepki gösteren Günday, “Muhalif bir milletvekili veya ünlü bir vatandaş bunu yapsaydı, Sabah gazetesi veya herhangi bir gazete bunu haberleştirseydi, Sabah gazetesi veya herhangi bir gazete bunu haberleştirseydi, Sabah gazetesine ceza kesilir miydi?” dedi.