Basın İlan Kurumu'ndan internet sitelerine ilişkin açıklama

Basın İlan Kurumu'ndan internet sitelerine ilişkin açıklama
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç yaptığı açıklamada, internet haber sitelerine verilecek ilanlar için aranan şartları düşürdüklerini duyurdu.Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Afyonkarahisar'da...
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç yaptığı açıklamada, internet haber sitelerine verilecek ilanlar için aranan şartları düşürdüklerini duyurdu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Afyonkarahisar'da düzenlenen 32. Dönem 5. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Erkılıç, iletişim alanının dışındaki fakültelerden mezun fakat bu alanda yüksek lisans veya doktora yapmış olan kişileri fikir işçisi kadrosuna doğrudan dahil etmeyi düşündüklerini söyledi.

Erkılınç, “Böylece eğitim seviyesi, beşeri sermayesi yüksek fikir işçilerinin gazetecilik yapmasını sağlayarak, daha kaliteli ve özgün içerik üretilmesini arzuluyor, sahadaki 'Çalıştıracak personel bulamıyoruz' söylemine de gerçekçi bir çözüm sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Erkılınç, ikamet şartı, köşe yazıları, bekleme süresi, internet haber sitelerinin devri ve alan adlarının değişikliğine dair yönetim kurulu tekliflerine ilişkin ise şunları söyledi,

“Genel kategoride yer alan internet haber sitelerinin, Türkiye'nin herhangi bir ilinde ikamet eden 4 fikir işçisini kadroya almalarına imkan tanıyoruz. Köşe yazarı kavramının içini boşaltmaya yönelik, herhangi bir toplumsal mevzuda fikir sunmayan, güncellikten ve günlük hayattan uzak, neredeyse tamamı alıntılardan oluşan yazılara yönetmelikle 'dur' diyoruz. Kadro ve haber sayıları yüksek olduğu için bekleme süresini 6 ay içinde tamamlamak isteyen internet haber sitelerinin gerçekleştirmeleri zorunlu kılınan 4 katı asgari tekil ziyaretçi sayısını 2 kata düşürüyor ve sayfa görüntüleme sayısını da 2 kat olarak belirliyoruz. Düzenlemelerle yaklaşık bir yıldır büyük emek harcadıklarını yakından gözlemlediğimiz internet haber sitelerimizin gayretlerini ödüllendirmeyi düşünüyoruz”

Erkılınç, bulundukları illerde marka bilinirliği yüksek haber sitelerinin sisteme dahil edilmesi nedeniyle resmi ilan yayımlama hakkı bulunan internet haber sitelerinin devredilmesi ya da alan adlarının değiştirilmesine dair 2 yıl olan kısıtlamayı 1 yıla düşürdüklerini duyurdu.