Başkan Biden'ın köpeği Commander, gizli servis ajanlarını en az 24 kez ısırdı

Başkan Biden'ın köpeği Commander, gizli servis ajanlarını en az 24 kez ısırdı
Çalışanları ısırmasının ardından 2023 yılında Beyaz Saray'dan gönderilen Başkan Biden'ın köpeği Commander'ın Ekim 2022-Temmuz 2023 döneminde Gizli Servis ajanlarını en az 24 kez ısırdığı ortaya çıktı.ABD Gizli Servisi'nin...
Çalışanları ısırmasının ardından 2023 yılında Beyaz Saray'dan gönderilen Başkan Biden'ın köpeği Commander'ın Ekim 2022-Temmuz 2023 döneminde Gizli Servis ajanlarını en az 24 kez ısırdığı ortaya çıktı.

ABD Gizli Servisi'nin yeni paylaştığı kayıtlar, Başkan Joe Biden'ın Alman kurdu cinsi köpeği Commander'ın gizli servis ajanlarını en az 24 kez ısırdığını ortaya koydu.

BBC'nin haberine göre, bir kıdemli ajan, Commander'ın ısırıklarının Gizli Servis'in taktiklerini değiştirdiği anlamına geldiğini, ajanlara köpeğe 'fazla alan sağlama' yönünde tavsiyede bulunulduğunu söyledi. Söz konusu uyarının Commander Beyaz Saray'dan uzaklaştırılmadan aylar önce yapıldığı ifade edilirken, Biden'ın köpeğinin ajanları ısırdığı durumlarla ilgili belge, alınan Bilgi Edinme Talebi üzerine çevrimiçi olarak paylaşıldı.

Commander'ın karıştığı tüm 'ısırma vakalarına' yer verilmedi

Paylaşılan belge, Gizli Servis ajanlarının kimliğini ve güvenlik taktiklerinin gizliğini korumak için sansürlenerek yayınlandı. Belgeye göre, Ekim 2022 ile Temmuz 2023 arasında Commander'ın karıştığı en az 24 'ısırma vakası' kayıtlara geçti. Ajanların el bileği, önkol, dirsek, bel, göğüs, bacak ve omuzlarından ısırıldığı paylaşılan bilgiler arasında yer aldı.

Yayınlanan belgenin Commander'ın karıştığı tüm ısırma vakalarını içermediği çünkü kapsamının sadece Gizli Servis ile sınırlı olduğu da ifade edildi. Belgede Beyaz Saray'ın diğer çalışanları ya da Maryland'deki Camp David'deki personelle ilgili 'ısırılma' vakaları yer almadı.

Ekim 2023'ten bu yana Beyaz Saray'da yaşamıyor

Biden ailesinin köpeği Commander, Ekim 2023'te bir Gizli Servis ajanının ısırılmasının ve bu sebeple tedaviye ihtiyaç duymasının ardından Beyaz Saray'dan uzaklaştırılmıştı. İsmi verilmeyen bir ajan, gönderdiği bir e-postada, Biden ve ailesini koruyan ajanlara 'kendi kişisel güvenliklerini korumaları için yaratıcı olmaları gerektiği' önerisinde bulunmuş, yaşanan son ısırma olaylarının kendilerini 'Commander'ın olduğu durumlarda operasyonel taktiklerini buna göre ayarlamak durumunda bıraktığını belirtmişti. E-postada ajanlarda ayrıca köpeğe 'çok fazla alan sağlamaları' tavsiyesinde de bulunulmuştu.