Başkan Doğan, 450 bin TL ödeyerek stada girdi

Başkan Doğan, 450 bin TL ödeyerek stada girdi
Trabzonspor Başkanı Doğan, 450 bin TL hak mahrumiyeti cezası ödeyerek stadyuma girdi.Trabzonspor, Süper Lig’in 17. haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Karşılamadan önce Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın...

Trabzonspor Başkanı Doğan, 450 bin TL hak mahrumiyeti cezası ödeyerek stadyuma girdi.

Trabzonspor, Süper Lig’in 17. haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Karşılamadan önce Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın tribünde yer alması, “TFF’nin hak mahrumiyeti cezasını ihlal etti” şeklinde yorumlanmıştı. Sosyal medyada gündem olan bu konuyla ilgili gerçek ortaya çıktı.

Başkan Doğan, TFF’nin talimatnamesinde belirtilen kurallara göre, hak mahrumiyeti cezası alan kişilerin cezalarını ödeyerek stadyumda maçları izleyebileceği hükmünü öne sürdü. Süper Lig için 10 bin TL olarak belirlenen günlük ceza miktarını Doğan, 45 günlük cezası için 450 bin TL ödeyerek bugün stadyumdaki yerini aldı.

“Bu talimatın 42. (ayrımcılık ve ideolojik propaganda), 44. (saldırı), 55. (davranış kuralları), 56. (müsabaka sonucunu etkileme), 57. (bahis) ve 61 (doping) maddelerinde belirtilen ihlaller nedeniyle verilen hak mahrumiyeti cezaları ile sürekli hak mahrumiyeti cezaları hariç olmak üzere; Kulüp Başkan ve Yöneticileri ile bu kulüplerin bağlısı alt ve üst kuruluşların başkan ve yöneticileri hakkında verilen hak mahrumiyeti cezaları; ceza alan kişinin, TFF’nin banka hesabına her bir günlük hak mahrumiyeti cezasına karşılık; Süper Lig Kulüpleri için 10.000 TL, 1. Lig Kulüpleri için 7.500 TL, 2. Lig Kulüpleri için 5.000 TL, 3. Lig Kulüpleri için 2.500 TL yatırmaları ve yatırdıklarına ilişkin makbuzu yazılı talepleri ile birlikte TFF’ye sunmaları halinde infaz edilmiş sayılır.”

Doğan’ın cezasını ödeyerek stadyumda yer alması, talimatnamede belirtilen kurallara uygun yapıldı.