Başkanların nöbet yeri adliye

Başkanların nöbet yeri adliye
Savunma nöbetinin 2. gününde, farklı illerden gelen baro başkanları ve avukatlar Kuğulu Park’tan Meclise yürüyüş başlattı. Bir süre sonra polis, sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle kesti. Baro başkanlarının...

Savunma nöbetinin 2. gününde, farklı illerden gelen baro başkanları ve avukatlar Kuğulu Park’tan Meclise yürüyüş başlattı. Bir süre sonra polis, sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle kesti. Baro başkanlarının araya girmesiyle yeniden başlayan yürüyüş, bir süre sonra bu kez Çevik Kuvvet ekiplerince durduruldu.
Avukatlar ‘Savunma susmadı, susmayacak’ sloganları ile tepki gösterirken polis, bu kadar kalabalık bir grubun Meclis’e gitmesine izin veremeyeceklerini, temsili olarak baro başkanlarının gidebileceklerini söyledi.
Baro başkanları ve avukatlar yaklaşık 2 saat süren bekleyişin ardından Çoklu baro’ teklifine karşı toplanan dilekçeleri, TBMM Dilekçe Komisyonu üyesi CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’a teslim etti. İlhan, dilekçeleri komisyona iletmek üzere Meclis’e götürdü.
Dilekçelerin teslim edilmesinin ardından avukatlar adliyeye doğru yürüyüşe geçti. “Savunma teslim olmayacak”, “AKP’nin değil halkın barosu”, “Çok baro yok barodur” yazılı dövizler taşıyan avukatların yürüyüşüne Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Oya Ersoy ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinden Ali Şeker ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da katıldı.
Yoldan geçenler alkışlar ve kornalar ile avukatlara destek verirken, önü sık sık polis tarafından kesilen yürüyüş, Sıhhiye Adliyesi’nde son buldu. TBMM’deki görüşmeler boyunca sürecek olan Savunma nöbeti de Adliye önüne taşındı.