Batan tarihin zenginliği ortaya çıktı

Batan tarihin zenginliği ortaya çıktı
350 yıldır Bahamalar’ın köpek balıklarıyla dolu sularının altında olan, 17. yüzyıldan kalma bir gemi enkazındaki hazineye ulaşıldı. Söz konusu eserler arasında altın ve gümüş sikkelerin yanı sıra, altın kolyeler, değerli...

350 yıldır Bahamalar’ın köpek balıklarıyla dolu sularının altında olan, 17. yüzyıldan kalma bir gemi enkazındaki hazineye ulaşıldı. Söz konusu eserler arasında altın ve gümüş sikkelerin yanı sıra, altın kolyeler, değerli taşlar, Çin porselenleri ve tarihi kılıçlar yer alıyor.

Nuestra Señora de las Maravillas, 4 Ocak 1656’da kuzey Bahamalar’daki Little Bahama Bank açıklarında batan iki katlı bir İspanyol kalyon gemisiydi. Bununla birlikte, geminin 8 parçadan oluştuğu tahmin edilen hazinesinin çoğunluğu 1656 ile 1990’ların başı arasında çıkarıldı. Ancak, modern teknolojiyi kullanan son yöntemler, geminin batmasından bu yana hiç dokunulmamış eserleri ortaya çıkardı.

Bunlar arasında İspanyol zeytin kavanozları, Çin porselenleri, demir teçhizat, altın ve gümüş sikkeler ile asker Don Martin de Aranda Gusmán’a ait gümüş bir kılıç sapı bulunuyor.

Üç altın zincirin yanı sıra İspanyol deniz ticaretinde derinden aktif olan dini bir şövalye grubu olan kutsal Santiago Tarikatı üyeleri tarafından takılan dört kolye de yeni keşfedilen eserler arasında yer aldı. Arkeologlar eşyalardan bazılarının ‹İspanyol tüccarların ve yetkililerin yasadışı olarak zenginleşmesini sağlayan kaçak mallar olduğunu söyledi. 

Son keşfi gerçekleştiren Allen Exploration adlı şirketin kurucusu Carl Allen, “Nuestra Señora de las Maravillas, Bahamalar’ın denizcilik tarihinin ikonik bir parçası. İçerisinde bulunan hazineler, önümüzdeki hafta ilk kez Bahamalar’daki yeni bir müzede sergilenecek. Bahamalar’daki ilk denizcilik müzesinde sergilenmesi için Bahama hükümetinin onayını aldık” dedi.