‘Bayramda il bazında kısıtlamalar olabilir’

‘Bayramda il bazında  kısıtlamalar olabilir’
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nda alınacak önlemlere ilişkin “Bayrama doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşacağız” dedi. Bakan Koca bir soru...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nda alınacak önlemlere ilişkin “Bayrama doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşacağız” dedi. Bakan Koca bir soru üzerine, “Kamuda vardiya sistemine geçmek gibi bir durum şu an gündemimizde yok” diye konuştu.

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Fahrettin Koca, vakaların belli illerde yoğunlaşmış olduğunu dile getirerek, “Mevcut durum Türkiye ortalamasına ilişkin genel dağılımdan çok belli şehirlerdeki artışlardan kaynaklanıyor. Anadolu’daki illerimizde Eskişehir, Ankara, Kütahya, Sakarya gibi daha tamamlamadığını ve devam ettiğini görüyoruz. Anadolu’da birinci dalga hâlâ devam ediyor” dedi.
Okulların 31 Ağustos’ta açılması planına da değinen Koca, “Salgının seyrinde farklılık olmazsa açılmış olur. Farklılık olursa eğitim uzaktan olarak devam eder ya da farklı yöntemlerle devam eder” ifadesini kullandı.
Bakan Koca, son 3 gün ortalamasıyla en çok vakanın İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa’da görüldüğünü açıklarken, en az vakanın ise Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik’te görüldüğünü belirtti. Ayrıca, İstanbul’un piki tamamladığını giderek aşağı düştüğünü söyledi.
BAYRAM YASAĞI HAFTAYA KONUŞULACAK
Bayramda sokağa çıkma yasağıyla ilgili konuşan Koca, “Ülke genelinde sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi ancak bayram için il bazında yer yer kısıtlamaların gündeme gelebilir. Bayrama göre illerdeki vaka seyrine göre il hıfzıssıhha kurulu bu anlamda il bazında bir takım kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta yine konuşacağız” diye konuştu.