Bayramda misafirlerine bir şey ikram etmek isteyenlerin cebinden bin 252 TL çıkacak

Bayramda misafirlerine bir şey ikram etmek isteyenlerin cebinden bin 252 TL çıkacak
Ramazan Bayramı'nda misafir ağırlamaya kalkanlar; Türk kahvesi, limon kolonyası, şeker gibi ikramlıklara ortalama bin 252 TL masraf yapacak.Bu Ramazan Bayramı, diğer bayramlardan ekonomik olarak daha ağır geçecek. Seyahat, giyim...

Ramazan Bayramı'nda misafir ağırlamaya kalkanlar; Türk kahvesi, limon kolonyası, şeker gibi ikramlıklara ortalama bin 252 TL masraf yapacak.

Bu Ramazan Bayramı, diğer bayramlardan ekonomik olarak daha ağır geçecek. Seyahat, giyim ve ikramlıkların fiyatları “bayram enflasyonunun” boyutunu gösteriyor.

Veri Kaynağı’nın; Migros, Şok ve Karaköy Güllüoğlu’nun fiyat listelerinden derlediği bilgilere göre; çikolatanın kilosu ortalama 216.2 TL, 1 kg fıstıklı baklava 389.9 TL, 1 kg Türk kahvesi 250 TL, lokum 199.6 TL, 1 kg şeker 97.6, 1 litre limon kolonyası ise 98.9 TL. Bu derlemeye göre; bayramda ikramlıkların fiyatı ortalama fiyatı bin 252 TL.

Öte yandan TÜİK Fiyat Endeksi verilerinden elde edilen verilere göre 2022 Mayıs ayında gerçekleşen Ramazan Bayramı'ndan bu yana seçili gruplardaki endeks rakamlarına göre son bir yılda ulaşım hizmetleri yüzde 41 arttı. Demiryolu ile yolcu taşımacılığı yüzde 74.1, deniz yolu ile yolcu taşımacılığı yüzde 58.7, karayolu ile yolcu taşımacılığı ise yüzde 11 arttı. Bayramın olmazsa olmazı şekerlemeler, çikolata ve kakao ürünleri yüzde 58.2, kahve yüzde 64.3 artış gösterdi.