Bayramlıklarıyla öldüler

Bayramlıklarıyla öldüler
İsrail, Gazze’ye yönelik en ölümcül saldırılarından birini, dün günün ilk saatlerinde düzenledi. Sığınmacı kampına yapılan hava saldırısında üzerlerinde bayramlık kıyafetleri olan çocukların da olduğu 10 kişilik...

İsrail, Gazze’ye yönelik en ölümcül saldırılarından birini, dün günün ilk saatlerinde düzenledi. Sığınmacı kampına yapılan hava saldırısında üzerlerinde bayramlık kıyafetleri olan çocukların da olduğu 10 kişilik bir aile yok edildi.

Mülteci kampında neredeyse bütün ailesini kaybeden Muhammad Hadidi, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Adaleti olmayan dünyanın bu suçları görmesini istiyorum" dedi.

Kardeşinin yaşadığı evde dört çocuğu ve eşini kaybeden Hadidi, vuruldukları sırada ailesinin bayramlık kıyafetlerinin üzerinde olduğunu aktardı.

Saldırıdan sadece enkazın altında annesinin yanında bulunan beş aylık bebeği kurtulan Hadidi, "Evlerinde güvendeydiler. Silah taşımıyorlardı, füze fırlatmamışlardı" dedi.

Durmadan sivilleri vuruyor; 139 ölü

İsrail savaş uçakları, Gazze’ye yönelik hava operasyonlarını acımasızca sürdürüyor, sivil kayıplar her geçen gün artıyor. Çatışmalarda Filistin’deki can kaybı, 31'i çocuk olmak üzere 139’a yükseldi. İsrail tarafında ise biri çocuk ve biri asker olmak üzere 8 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada operasyonlarda Hamas’ın istihbarat merkezi ve İsrail tarafına roketler fırlatılan binaların hedef alındığı belirtildi. Filistin Diyanet İşleri Başkanlığı ise İsrail’in hava saldırılarında bir caminin de yerle bir edildiğini açıkladı.