Bekir Bozdağ’dan, Kasım Gülpınar’a: Bu Erdoğan sevgisi değil bu Erdoğan'a ihanettir

Bekir Bozdağ’dan, Kasım Gülpınar’a: Bu Erdoğan sevgisi değil bu Erdoğan'a ihanettir
Bekir Bozdağ, AKP’den istifa ederek Yeniden Refah Şanlıurfa Belediye Başkan adayı olan Kasım Gülpınar’ı ‘Erdoğan’ ihanet’ diyerek suçladı. Bozdağ’a yanıt veren Gülpınar ise “Urfa halkının talebini görmediler”...
Bekir Bozdağ, AKP’den istifa ederek Yeniden Refah Şanlıurfa Belediye Başkan adayı olan Kasım Gülpınar’ı ‘Erdoğan’ ihanet’ diyerek suçladı. Bozdağ’a yanıt veren Gülpınar ise “Urfa halkının talebini görmediler” dedi.

Yerel seçime yaklaşık 1 hafta kala AKP'nin kalelerinden Urfa'daki durum iktidarı telaşlandırıyor. Yıllarca AKP içinde üst düzey görevlerde yer alan Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nden aday olmasının sandıktaki tabloyu büyük ölçüde değiştireceği öngörülüyor. Urfa'da önemli bir seçmen desteğine sahip olan Gülpınar'ın yanı sıra Halkların Demokrasi Partisi (DEM Parti) faktörü de düşünüldüğünde 31 Mart'ın kentte hayli çekişmeli bir yarışa sahne olması bekleniyor.

İktidara yakın TGRT Haber'de konuşan TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ da bu durum karşısında Kasım Gülpınar'a ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa'da 4 dönem vekil yaptı. Buradaki her işten mesul. İyiden kötüden. 2 dönem MKYK üyeliği 2 dönem AB üye komisyonluğu başkanlığı ve en son genel başkan başdanışmanlığı tüzüğe aykırı olmasına rağmen Cumhurbaşkanımız fiilen MYK'ya da aldı. Partide verilmeyen bir tek genel başkanlığı koltuğu kaldı. Her makamı Cumhurbaşkanımız parti içinde kendisine verdi. Şimdi bizden adaylık çıkmayınca gidip başka partiden aday oldular."

Bozdağ şöyle devam etti:

"Şimdi bu çok net bir koltuk verirseniz biz sizdeniz ama koltuğu vermezseniz biz verendeniz. Burada ilke yok etik yok nerede 12 yıl size emek vermiş size imkan vermiş fırsat vermiş Cumhurbaşkanımızı bir kalemde siliyorsunuz. Gidip pazarlıklarını yaptılar Yeniden Refah Partisi'ne geçtiler. Bu Erdoğan sevgisi değil bu Erdoğan'a ihanettir. AK Parti'ye Cumhurbaşkanımızı arkadan önden hançerlemektir. Urfalılar bunu böyle görüyor."

Kasım Gülpınar’dan yanıt

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını YRP’nin Urfa Belediye Başkan adayı Kasım Gülpınar’a sordu. Gülpınar, Terkoğlu'na şunları söyledi:

“Ben kimseyi hançerlemedim. Her şeyi açık açık söyledim. Urfa halkının bir talebi vardı. Benim aday olmamı istiyorlardı. Bekir Bozdağ’a bunu söyledim. Bunu anlattım. Üstelik ben aday olmak istemediğim halde… Bekir Bozdağ’ın söylediği doğru bir şey var. O da şu, 'ben adayım' demedim. Niyetim aday olmak değildi. Ama halkın talebine sırtımı dönemezdim. Niyetim istifa etmek de değildi. Partimle (AK Parti) Urfa halkının talebine yanıt vermekti. Ama Urfa halkının talebini görmediler. Halka rağmen halkın istemediği bir aday gösterdiler. Üstelik istifa etmemi engellemek için çalışanlar da onlardı. Bunun için yapılan toplantıya da katıldım. Bir çözüm bulmaya çalıştım. Eğer Refah Partisi ile anlaşmış olsam, hançerleme niyetinde olsam neden bunu yapayım. Bekir Bey’in söylediği sözler gerçeği yansıtmıyor.”