Beklenen karar öğrenciler serbest

Beklenen karar öğrenciler serbest
Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya yönelik protestolarda ikisi tutuklu, beşi ev hapsinde olan 7 öğrenci hakkında açılan davanın ilk duruşması Çağlayan›daki İstanbul Adliyesi›nde görüldü.İstanbul...

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya yönelik protestolarda ikisi tutuklu, beşi ev hapsinde olan 7 öğrenci hakkında açılan davanın ilk duruşması Çağlayan›daki İstanbul Adliyesi›nde görüldü.
İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi›ndeki duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu öğrenciler Selahattin Can Uğuzeş ve Doğu Demirtaş’ın tahliyesine karar verdi. Öğrenciler, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1’er yıldan 3’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
Duruşma öncesi polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Bir sonraki duruşma 5 Temmuz’da yapılacak.
YASAK GEREKÇESİ PANDEMİ
Dava öncesi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen ve açıklama yapmak isteyen öğrenciler, polis tarafından engellendi. Basın açıklamasının pandemi koşulları gerekçe gösterilerek Kağıthane Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı öğrenildi. Eyleme destek veren milletvekilleri, yasağa rağmen basın açıklamasının okunmasını sağladı.
SAVCILIĞIN REFERANSI: İSLAM DİNİ
Savcılığın hazırladığı iddianamede, görselin etrafına eklenen LGBTİ+ bayrağı için “İslam dini literatüründe yasak ve haram olarak kabul edilen eşcinsellik ve benzeri cinsel yönelimlere dair imgeler” ifadesi kullanıldı. Şahmeran figürüyle ilgili ise “İslam’ın tek yaratıcı Allah inancı ve tevhid inancına aykırı” denildi.