Belçika’da Türk ve Kürt grupları arasında çıkan olaylar büyüyor

Belçika’da Türk ve Kürt grupları arasında çıkan olaylar büyüyor
Belçika’da Türk ve Kürt gruplar arasında Nevruz kutlaması sonrası başlayan olaylar kent merkezine yayıldı.Belçika’nın Hasselt kentine bağlı Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren ilçelerinde Türk ve Kürt grupları arasında...
Belçika’da Türk ve Kürt gruplar arasında Nevruz kutlaması sonrası başlayan olaylar kent merkezine yayıldı.

Belçika’nın Hasselt kentine bağlı Heusden-Zolder ve Houthalen-Helchteren ilçelerinde Türk ve Kürt grupları arasında yaşanan olaylarda çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Kürt grupların Nevruz konseyi sonrasında başlayan olaylar ise bugün Brüksel'de kent merkezine yayıldı.

Çevre ülkelerden Brüksel'e gelen iki grup arasında çıkan olaylarda yaralıların olduğu bildirildi. Belçika polisi, iki gruba da müdahale ederek olayları yatıştırdı.

Ne olmuştu?

HLN gazetesine göre, Heusden Zolder ve Houthalen-Helchteren’deki bazı kişiler konvoydaki PKK bayraklarına tepki gösterdi.

Bir Türk gencinin darp edildiği iddiasının yayılması sonrası ise olaylar büyüdü.

Olaya karıştığı iddia edilen kişilerin bulunduğu düşünülen sokağa kalabalık bir grup milliyetçi sloganlar eşliğinde yöneldi.

Polis, burayı kordon altına alarak, slogan atan grubun yaklaşmasına izin vermedi.

Grupla polis arasında arbede yaşandı. Bazı araçların camları kırıldı. Polis, kalabalığı dağıtmak için tazyikli su kullandı.

[video width="854" height="480" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/03/ssstwitter.com_1711382399598_1.mp4"][/video]