Belediye Başkanı istifa istedi, ilçe başkanı ‘Fikir ayrılığı’ dedi

Belediye Başkanı istifa istedi, ilçe başkanı ‘Fikir ayrılığı’ dedi
AK Parti Genel Merkezi’nin dar gelirlilere verilmek üzere gönderdiği 250 liralık yardım çekleri, AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan ile Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ı karşı karşıya getirdi. Başkan Kaplan, İlçe...

AK Parti Genel Merkezi’nin dar gelirlilere verilmek üzere gönderdiği 250 liralık yardım çekleri, AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan ile Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ı karşı karşıya getirdi. Başkan Kaplan, İlçe Başkanı Arslan’ın yardım çeklerini muhtaç aileler yerine arkadaşları ve yakınlarına verdiğini öne sürerek istifasını istedi. Arslan ise olayı fikir ayrılığı olarak nitelendirip “İnsan yeri geliyor kendi karısıyla bile anlaşamıyor” dedi.
‘BÜYÜK PROBLEM DEĞİL’
İddiaların ilçede dillendirilmesi üzerine AK Parti’li Belediye Başkanı Nedim Kaplan, durumu parti genel merkezine ilettti. Sözcü’de yer alan habere göre; Kaplan, Arslan ile yardımların dağıtılmasını organize eden diğer isim Kadın Kolları Başkanı Yasemin Uygun’un görevden alınmasını talep etti.
Yaşanan gelişmelerin yerel basında yer alması üzerine AK Parti İlçe Başkanı Arslan, konunun çok dillendirilmemesini isteyerek, “Bu ufak tefek bir fikir ayrılığı, çok büyük bir problem değil. Teşkilatlarla belediyenin olduğu yerde her zaman ufak tefek sürtüşmeler, fikir ayrılıkları olur. Biz teşkilatı, o belediyeyi düşünebilir. İnsan yeri geliyor kendi karısıyla bile anlaşamıyor” açıklamasını yaptı.
ÜYELER İLÇE BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI
Koçarlı Belediyesi’nin AK Parti’li yedi meclis üyesinden beşi ise düzenledikleri basın toplantısında,“Genel merkezin kuralları dahilinde yardım listesinin hazırladığını ve bu listenin usulsüzlük taşımadığı tarafımızca tespit edilmiştir. Belediye başkanı Nedim Kaplan’ın kendi tekelinde listeyi hazırlayarak, teşkilatı bertaraf etme girişiminde bulunması kabul edilemez” açıklamasını yaptı.