Belediye kazısı tarihi yapıya ulaştı

Belediye kazısı tarihi yapıya ulaştı
İskilip Kalesi’nin zirvesine bayrak direği dikmek için kazı yapan belediye ekipleri, taş duvarlara rastladı. Kalenin altında olduğu söylenen zindanlara giriş tünelinin kazı sırasında ortaya çıktığı belirtiliyor.Odatv’nin...

İskilip Kalesi’nin zirvesine bayrak direği dikmek için kazı yapan belediye ekipleri, taş duvarlara rastladı. Kalenin altında olduğu söylenen zindanlara giriş tünelinin kazı sırasında ortaya çıktığı belirtiliyor.

Odatv’nin haberine göre, belediye ekipleri kazıyı durdururken, bölge meraklıların akınına uğradı. Kazının yapıldığı 10 metre çapında, 10 metre derinliğindeki çukurun tabanında düz bir kaya parçası bulunuyor. Kaya kütlesi ile duvar arasında ise bir açıklık mevcut. O açıklıktan bakıldığında mağara benzeri bir yapı gözlemleniyor.

Çorum İl Kültür Müdürlüğü’nden yetkilileri bölgede çalışma yaptılar.

Konuyla ilgili olarak şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmış değil.

Yıllardır İskilip Kalesinin altında var olduğu iddia edilen 100 kişilik zindanın giriş tünellerinin kazı yapılan alanın tabanından başladığı da iddia ediliyor.

İskilip Belediye yetkililerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı bilgilendirdiği ve oradan gelecek bilgiler doğrultusunda alanla ilgili bir karar verileceği belirtiliyor.