Belediye otobüsündeki darp davasında, okul müdürünün oğluna tahliye

Belediye otobüsündeki darp davasında, okul müdürünün oğluna tahliye
Mersin'de belediye otobüsünde yaşanan olayda Hamdiye (71) ve Ramazan Polat (77) çiftini darbettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanıklardan A.O.T. (17) tahliye edilirken, okul müdürü babası İsmet Turan'ın (53) tutukluluğuna...
Mersin'de belediye otobüsünde yaşanan olayda Hamdiye (71) ve Ramazan Polat (77) çiftini darbettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanıklardan A.O.T. (17) tahliye edilirken, okul müdürü babası İsmet Turan'ın (53) tutukluluğuna devam kararı verildi.

15 Aralık'ta Toroslar ilçesinde meydana gelen olayda, hastaneden çıkan Hamdiye-Ramazan Polat çifti evlerine dönmek için belediye otobüsüne bindi. Engelli koltuğuna yönelen çift ile koltukta oturan okul müdürü İsmet Turan ve oğlu A.O.T. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle İsmet Turan ve oğlu, çifti darbetti. Olayın ardından taraflar birbirinden şikayetçi oldu. İsmet Turan tutuklanırken, oğlu A.O.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir süre sonra A.O.T. de tutuklandı.

Sanıklar hakkında 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından Mersin 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İddianamede her iki tarafın da birbirini yaraladığı, ayrıca küfür ve hakaret suçu işlediği belirtildi. Bugün görülen duruşmada tutuklu sanıklar SEGBİS ile katılırken, şikayetçi çift sağlık sorunları nedeniyle duruşmada yer alamadı. Duruşmada Ramazan Polat hakkında Mersin Adli Tıp Kurumu'ndan tanzim edilen rapor okundu. Raporda, Polat'ın 'ruhen kendini savunabilecek ancak bedenen kendini savunamayacak' durumda olduğu belirtildi.

Savunmasını yapan İsmet Turan, "Ramazan Polat, otobüste o kadar çok küfrediyordu ki eşi ağzını kapatıyordu. İlk küfürü o etti. Raporu kabul etmiyorum. Küfretmiş olabilirim, hatırlamıyorum. Bana ettikleri küfür ve tehditler için şikayetçiyim. Tahliyemi istiyorum" dedi. Sanık A.O.T. ise suçlamaları reddetti.

Mahkeme, İsmet Turan'ın tutukluluk halinin devamına, oğlu A.O.T.'nin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi ve A.O.T. tahliye edildi. Mahkeme ayrıca Polat çiftinin duruşmaya getirilmesine ve eksiklerin tamamlanması için duruşmanın ertelenmesine karar verdi.