Belediyelerimize kumpas kuruyorlar

Belediyelerimize kumpas kuruyorlar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü açıklayan Kılıçdaroğlu, “Özellikle İstanbul’da rantı tümüyle tüketen rantiye sınıfı; İzmir’e, İzmir’in sahillerine...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü açıklayan Kılıçdaroğlu, “Özellikle İstanbul’da rantı tümüyle tüketen rantiye sınıfı; İzmir’e, İzmir’in sahillerine göz dikmiş durumda. Oradaki rantı kullanmak istiyor” dedi
Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Tunç Bey’e yönelik bir linç kampanyası yürütüyorlar. Orada TURSAB yetkilileri ile bir araya gelmişler. İzmir’de turizmi nasıl canlandırırız; şehre daha fazla turist nasıl gelebilir diye. O çerçevede bir İzmir markası yaratmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.
“Özellikle rantın büyük olduğu İzmir’de belediye başkanlarımıza kumpas kurma girişimlerinin olduğunu biliyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Bunun dışında kumpas kurulduğunu da biliyoruz. Özellikle İstanbul’da rantı tümüyle tüketen rantiye sınıfı; İzmir’e, İzmir’in sahillerine göz dikmiş durumda. Oradaki rantı kullanmak istiyor. Belediyeler de buna izin vermeyince hükümet aracılığıyla belediyelere yargı üzerinden baskı kurulmak isteniyor” dedi.
Hükümet baskısıyla kumpas girişimlerine Yalova Belediyesini örnek veren Kılıçdaroğlu, “Mesela Yalova Belediye başkanımız. İhbarı yapan kendisi, kendisinden önce başlayan bir uygulamayı şikayet etmiş. Kendisinin de o işin içinde olduğuna dair hiçbir delil yok ama sırf Sarayın talebi doğrultusunda bir numaralı sanık olarak ağır cezaya verildi. Hiçbir delil yok ortada. Niçin bir numaralı sanık gösterildi? İdare mahkemesini kazanmasın diye… Açtığı göreve iade davası, mecburen ağır cezadaki davanın sonuçlanmasını bekleyecek. Böylece uzun yıllar ya da uzun süre belediye başkanlığı yapamayacak. Böylece belediye başkanlarımıza yargı aracılığıyla kumpas kuruyorlar. Biz bunun da farkındayız.” ifadelerini kullandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin düzenlediği çevrimiçi toplantıda daha önce gündeme getirdiği İzmir parasının (İZCOİN) ardından turizm amaçlı kullanılacak İzmir bayrağını anlatarak “1800’lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir’in bir bayrağı olmuş, yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem. İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş” demiş, Soyer’in bu sözlerini AKP ve MHP ise Türk Bayrağına ve Türkiye’ye ihanet olarak yorumlamıştı.

Danıştay’dan belediyelerin yardım kampanyasına ilişkin karar

Danıştay 10. dairesi, İçişleri Bakanlığı'nın belediyelerin yardım toplamasını yasaklayan genelgesinin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti. Böylece belediyelerin yardım toplamasının yasaklanmasına dair süreç devam edecek. Danıştay, genelgenin iptal istemini ise daha sonra karara bağlayacak. Pandemi sürecinin başlangıcında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok belediye ekonomik yönden etkilenen vatandaşlara yardım için kampanya düzenlemişti.