Benim kimliğim niye siyasete konu oluyor?

Benim kimliğim niye siyasete konu oluyor?
Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen “Belediye Başkanları Çalıştayı”na iştirak etmek üzere geldiği Van’da gençlerle buluştu.Gençlerin yaşadığı sıkıntıların mevcut yapıyla...

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen “Belediye Başkanları Çalıştayı”na iştirak etmek üzere geldiği Van’da gençlerle buluştu.

Gençlerin yaşadığı sıkıntıların mevcut yapıyla aşılmasının mümkün olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, bu sıkıntıların CHP ile aşılabileceğini söyledi. İktidar olmaları durumunda memurlukta mülakatı kaldıracaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, mülakat yapılması gereken mesleklerde ise kamera sisteminin kullanılacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak 6 milyon 300 bin gencin, gelecek seçimin kaderini belirleyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, herkesin inancına saygılı olduğunun altını çizerek, “Kimin inançlı, kimin inançsız olduğunu sadece Yüce Yaradan bilir. Başka kimse bilmez. Bu yetki, peygambere bile verilmiş değil ama bizde bazıları maalesef çıkıyor, ‘Sen inançlısın’, ‘Sen inançsızsın’ diyor. Nereden biliyorsun? Herkesin inancına, kimliğine ve yaşam tarzına saygı duymamız lazım. Ben kendi anne ve babamı seçme özgürlüğüne sahip miyim? Yok, o zaman benim kimliğim niye siyasete konu oluyor?” ifadelerini kullandı.