Benzine hafta sonu, motorine hafta başı zam geliyor

Benzine hafta sonu, motorine hafta başı zam geliyor
Gazeteci Cemil Cahit Saraçoğlu, akaryakıt fiyatlarının yurt dışında zamlandığına dikkat çekerek cuma günü benzine 1 lira 8 kuruşluk zam geleceğini duyurdu.Kendi kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda Saraçoğlu şöyle dedi:"Akaryakıta...

Gazeteci Cemil Cahit Saraçoğlu, akaryakıt fiyatlarının yurt dışında zamlandığına dikkat çekerek cuma günü benzine 1 lira 8 kuruşluk zam geleceğini duyurdu.

Kendi kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda Saraçoğlu şöyle dedi:

"Akaryakıta zam da gelecek, ÖTV artışı da...Benzinde yurtdışı fiyatları son zamdan bu yana 28-30 dolar kadar artış gösteriyor.

Benzinde yurtdışı fiyatları son zamdan bu yana 28-30 dolar kadar artış gösteriyor. Bu durum ürün fiyat algoritmasını değiştirdi. Bu kapsamda bu gece yarısına kadar yurtdışı ürün fiyatlarında kapanışa kadar ciddi bir düşüş olmaz ise Cuma gece yarısı Cumartesiden geçerli benzinde 1 lira 8 kuruşluk bir fiyat artışı hesaplanıyor.

Ancak, bu gece (perşembe) yarısına kadar yurtdışı ürün fiyatlarında 10 dolar civarında düşüş olursa zammın olmayacağı hesap ediliyor. An itibariyle son zamdan bu yana 28 dolarlık bir artış yarın gece (Cuma) benzinde 1 lira 8 kuruşluk bir artışın önünü açmış görünüyor. Öte yandan motorin ürününde ise an itibariyle artışlar gözleniyor.

BMM Genel Kurulu’nda torba kanun teklifi görüşülüyor. Teklifte benzinde 36 kuruş, motorinde 31 kuruşluk bir ÖTV artışı getiriliyor.

Düzenleme TBMM’de kabulünün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Cumhurbaşkanı düzenlemeyi 15 gün bekletme ve inceletme yetkisi bulunuyor. Bu nedenle, hemen imzalayarak Resmi Gazete’de yayımlatıp yürürlüğe koyarsa, benzin ürününe gelecek zammın yanı sıra ayrıca 36 kuruşluk ÖTV artışı da gelecek.

Eğer bugün (Perşembe) ve yarın (Cuma) gece fiyatlar yükselişle kapanırsa, pazartesi gece yarısı bir zammın da motorinde olabileceğini belirtelim. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yasayı onaylaması ile 31 kuruşluk ÖTV de motorin ürününe eklenecek."