Berkin Elvan’ın öldürülmesinin üzerinden 10 yıl geçti

Berkin Elvan’ın öldürülmesinin üzerinden 10 yıl geçti
Gezi eylemleri sırasında, kafasından gaz fişeğiyle vurulan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünün üzerinden 10 yıl geçti. Ölümünün yıldönümünde Berkin Elvan,...
Gezi eylemleri sırasında, kafasından gaz fişeğiyle vurulan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünün üzerinden 10 yıl geçti. Ölümünün yıldönümünde Berkin Elvan, Feriköy Mezarlığı'nda anılacak.

Gezi eylemleri sırasında, Okmeydanı'nda kafasından gaz fişeğiyle vurulan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014 tarihinde 15 yaşındayken hayatını kaybeden Berkin Elvan, öldürülmesinin 10'uncu yılında anılıyor.

Bugün saat 15.00'te Feriköy Mezarlığı'nda tören yapılacak.

Sosyal medyadan da #BerkinElvan etiketiyle yüzlerce paylaşım yapıldı. Aralarında siyasilerin de bulunduğu pek çok isim Berkin'i fotoğraflar ve şiirlerle andı.

Ne olmuştu?

Berkin Elvan 16 Haziran 2013 tarihindeki Gezi Parkı protestoları sırasında polis tarafından atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaralanmıştı. 269 gün boyunca komada kalan 15 yaşındaki Elvan, tedavi sürecinde 16 kiloya kadar düşmüştü. Elvan, 11 Mart 2014'te tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Berkin'in ölümünün ardından Okmeydanı cemevinde, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni düzenlendi. Elvan'ın cenazesi, yaklaşık beş saatlik bir yürüyüşün ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde Berkin'in ölümü için aynı saatlerde yürüyüş düzenlendi. Berkin'in ailesi çocuklarının gösterilere katılmadığını olayın ekmek almaya giderken yaşandığını söylemişlerdi.