BEŞİKTAŞ LİDER 0-2

BEŞİKTAŞ LİDER 0-2
Beşiktaş, Kayserispor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek 81 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu. Üst üste 4. galibiyetini alan siyah-beyazlı ekibin gollerini 89. dakikada penaltıdan N’Koudou ve 90+6’da Hasic kaydetti.Kartal’da...

Beşiktaş, Kayserispor’u deplasmanda 2-0 mağlup ederek 81 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu. Üst üste 4. galibiyetini alan siyah-beyazlı ekibin gollerini 89. dakikada penaltıdan N’Koudou ve 90+6’da Hasic kaydetti.
Kartal’da Mensah, 14. dakikada penaltı vuruşunda kaleci Doğan’ı geçemedi.
Siyah-beyazlılar, çok zorlandığı maçta rakibini 2-0 mağlup ederek 31 puanla liderlik koltuğuna oturdu.
Ligde 81 hafta sonra zirveye yerleşen ve üst üste 4. galibiyetini alan Kartal’da 14’te Mensah penaltıda kaleci Doğan’ı geçemedi.
11 maçtır kazanamayan ve üst üste 4. yenilgisini alan Kayserispor ise 10 puanla son sırada kaldı.
Öte yandan karşılaşmanın ardından hakeme tepki gösteren Lopes ve Kayserispor teknik heyetinden bir isim kırmızı kart gördü.

Stat: Kadir Has
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Süleyman Özay
Hes Kablo Kayserispor: Doğan, Lopes, Sapunaru, Kolovetsios, Behich, Ackah, Campanharo (İlhan Parlak dk. 90 ?), Lennon, Kvrzic (Emre Demir dk. 90 ?), Henrique (Manzala dk. 77), Kanga (Alibec dk. 82 ?)
Yedekler: İsmail, Oğuzhan, İlhan Depe, Ahmet, Muğdat, Nurettin
Teknik Direktör: Samet Aybaba
Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N’Sakala, Souza, N’Koudou, Mensah (Necip dk. 73), Atiba (Oğuzhan dk. 82), Larin, Güven (Hasic dk. 62)
Yedekler: Utku, Montero, Rıdvan, Serdar, Dorukhan, Atakan, Kartal
Teknik Direktör: Sergen Yalçın
Goller: N’Koudou (dk. 89 pen.), Hasic (dk. 90+7) (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Lopes (maç bittikten sonra) (Hes Kablo Kayserispor)
Sarı Kartlar: Kvrzic (Hes Kablo Kayserispor), Welinton (Beşiktaş)

Kayseri-Beşiktaş maçının sonlarındaki gerginlik sırasında MHP’li Baki Ersoy ile kardeşinin Beşiktaşlı yöneticileri yumrukladığı iddia edildi. Haberi kamuoyuna, “Burası Patagonya değil” sözleri ile Beşiktaş 2. Başkanı Adnan Dalgakıran duyurdu.

  1. dakikada N’Koudou’nun ceza sahası içerisinde düşürülmesi sonucu kazanılan penaltı atışını kullanan Mensah’ın vuruşunda kaleci Doğan gole izin vermedi.
    87’ Beşiktaş bir kez daha penaltı kazandı. Lopes’İn müdahalesiyle N’sakala ceza sahasında yerde kaldı. Ekrandan pozisyonu izleyen Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.
    90’ N’koudou, penaltı vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 0-1
    Maçın son dakikalarında hızlı hücumda ceza sahası dışında topla buluşan Hasic, ceza sahasına sokulur sokulmaz yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. 0-2