Beşiktaş yeni başkanını seçiyor...

Beşiktaş yeni başkanını seçiyor...
Beşiktaş Kulübü'nde olağanüstü seçimli genel kurul başladı.BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde başlayan kongrede siyah-beyazlı kulübün 35'inci başkanı belli olacak. Genel kurulda divan başkanlığına Ahmet Akpınar seçildi.Adaylar...

Beşiktaş Kulübü'nde olağanüstü seçimli genel kurul başladı.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde başlayan kongrede siyah-beyazlı kulübün 35'inci başkanı belli olacak. Genel kurulda divan başkanlığına Ahmet Akpınar seçildi.

Adaylar Serdal Adalı ve Hasan Arat başkanlık yarışında bulunacağı seçimli genel kurulda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından adayların konuşmalarına geçildi.

Arat turuncu, Adalı beyaz liste

Üyeler Hasan Arat için turuncu, Serdal Adalı için de beyaz renkte olan oy pusulalarını kullanacak.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde 1,5 yıl boyunca görev yapacak yeni yönetimin belirleneceği seçimde üyelerin oy kullanılması için genel kurul üyelerine 21 sandık hazırlandı.

Kongrede toplam 21 bin 219 üyenin oy kullanabilecek.

Yüksek katılım oldu, uzun kuyruklar oluştu

Beşiktaş Kulübü’nün olağanüstü seçimli genel kuruluna kongre üyeleri yoğun ilgi gösteriyor.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen kongrede oy verme işlemi devam ediyor.

Salon içinde sandıklara gitmek için kalabalık göze çarparken, salon çevresinde ise metrelerce kuyruk oluşutu. Oy kullanma hakkına sahip binlerce üye uzun süre sırada bekledi. Saat 15.00 itibariyle oy kullanan üye sayısı 9 bin 181'di.

Başkan adayları yaşanan izdihamı eleştirdi.

Hasan Arat: Bu insanlar bu muameleyi hak etmiyorlar

Beşiktaş camiasının tarihi kongrelerden birini yaşadığını aktaran Arat, “Beşiktaş camiası bu şekilde beklemeyi hak etmiyor. Herkes sabırlı olsun. Dışarıda 1,5 kilometreye uzanan kuyruklar var. Sakın bırakıp gitmeyin. Zaten istenen buydu. Lütfen mücadele edin. Biraz daha bekleyin. Çok haklısınız ama bir daha Beşiktaş'ta böyle bir şey olmayacak. Dün bu yönetimi alkışlayanlar bugün şimdi ne diyecekler. Bekleyin, oyunuzu kullanın. Sakın geri dönmeyin” diye konuştu.

Bariyerlerin daha fazla uzatılmasını istediklerini dile getiren Arat, “Bariyerlerden içeriye girenler saat 17.00’yi geçse bile oy kullanma hakkına sahip. Böyle bir düzen olamaz. Beşiktaşlılar bu davadan vazgeçmesin. Biz bu işi değiştirmeye geldik. En önemli neden de bu işte. 10 binin çok üzerinde katılım bekliyoruz. Kapıda yığılmayı düzeltirsek. Bu insanlar bu muameleyi hak etmiyorlar. Yazık” şeklinde konuştu.

Adalı: Bu seçim, bugüne kadar gördüğüm en kötü organizasyon

Serdal Adalı da organizasyonun kötü olmasını eleştirdi. Genel kurul üyelerinden sabırlı olmalarını rica eden Adalı, “Bir organizasyon bozukluğu var. Bunun farkındayız. Bu seçimi stadımızda yapabilirdik. Başka daha geniş bir alanda da yapabilirdik. Beşiktaş için çok önemli bir seçim. Mevcut durumdan dolayı bırakıp gidilecek kadar basit bir seçim değil. Herkesten biraz daha sabır rica ediyorum. Kısa süre sonra bir rahatlık olacaktır. Bu seçim, bugüne kadar gördüğüm en kötü organizasyon. Oy kullanmak için gelip dışarıda kalan arkadaşlarımız var. Geri dönen arkadaşlarımız var. Güvenlik arkadaşlarımız ile görüşüyoruz. Bizim başkanlığımız döneminde organizasyonlarımızı statta veya başka bir yerde yapacağız. Bu durum bizim son rezilliğimiz olacak. Tüm genel kurul üyelerimizden de özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Seçime yaklaşık 11 binlik bir katılım beklediklerini belirten Adalı, "Herkesin kulübüne sahip çıkmak için gelip oyunu kullanmaya niyetli olduğunu görüyorum. İnşallah sahip de çıkacak" diyerek sözlerini tamamladı.

Oy verme süresi uzatıldı

Beşiktaş'ta başkanlık seçimi için oy verme saati, kongreye katılım fazlalaşınca 17:00'den 18:00'e uzatıldı.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde siyah-beyazlı kulübün 35’inci başkanının belli olacağı genel kurulda, kongre üyeleri 21 sandıkta oylarını kullandı. Hasan Arat ve Serdal Adalı’nın başkanlık için yarıştığı genel kurula 12 bin 152 kongre üyesinin katıldığı açıklandı.

Kongrede oy verme işlemi saat 18.00 itibarıyla sona erdi.