Beşiktaş’tan 18 Mart Çanakkale Zaferi filmi! Özel film saat 19.03’te gösterime girecek

Beşiktaş’tan 18 Mart Çanakkale Zaferi filmi! Özel film saat 19.03’te gösterime girecek
Beşiktaş Kulübü, 18 Mart Çanakkale Zaferi için özel bir film çekti. Beşiktaş JK’nın üç kurucusunun hikayeleri üzerinden kurgulanan film bu akşam saat 19.03’te Beşiktaş’ın tüm sosyal medya mecralarında yayınlanacak:Tarihimizin...
Beşiktaş Kulübü, 18 Mart Çanakkale Zaferi için özel bir film çekti. Beşiktaş JK’nın üç kurucusunun hikayeleri üzerinden kurgulanan film bu akşam saat 19.03’te Beşiktaş’ın tüm sosyal medya mecralarında yayınlanacak:

Tarihimizin üç büyük ismi 1903’te kulübümüzü kuran Mehmet Şamil Shaplı, kulübümüzün tescil emrini veren Miralay Mutassarıf Muhittin Akyüz, Kulübümüzü kuran ve 3 dönem başkanlığını yapan bir numaralı sicil üyesi, kurucularından Fuat Balkan bir araya geliyor ve yüzyıllarca sürecek Beşiktaş tavrını ortaya koyuyor.

Çanakkale şehitlerine özel ve 19.03‘e selam durduğumuz özel filmimiz bu akşam saat 19.03’te tüm sosyal medya mecralarımızda.

MEHMET ŞAMİL KİMDİR

Mehmet Şamil Bey Serencebey’deki Osman Paşa konağının bahçesinde kardeşleri ve arkadaşlarıyla birlikte genç yaşta özel izinle Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü'nü kurdu ve ilk başkanı oldu.

Futbolun yasak olduğu kuruluş yıllarında kulübün faaliyette olduğu başlıca branşlar güreş, halter ve jimnastikti. Şeyh Şamil’in torunu, Kulübümüzün kurucusu Mehmet Şamil Bey başkanlığının ardından ilerleyen yıllarda diplomatlık ve gazetecilik yapmıştır. Soyadı kanunuyla birlikte Shaplı soyadını almıştır.

FUAT BALKAN KİMDİR

Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü'nün kurucularından asker, siyaset adamı ve milletvekili Fuat Balkan, 1911 yılında tescil edildikten sonra kulübümüzün sicil defterine 1 numaralı üye olarak kaydedilmiştir.

Fuat Balkan’ın doğduğu Ihlamur sokaktaki ev kulüp merkezi olmak üzere, ismi Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirilmiştir. Balkan direnişi ve istiklal savaşında subay olarak hizmetler vermiş, üç dönem kulüp başkanlığımızı yapmıştır.

Soyadı kanunuyla birlikte balkan savaşlarındaki hizmetlerinden dolayı Balkan soyadını almıştır. Fuat Balkan eskrim dalında üç kez olimpiyat oyunlarına katılıp ülkemizi temsil etmiştir.

MİRALAY MUHİTTİN KİMDİR

Miralay Muhittin Bey, balkanlar başta olmak üzere tüm cephelerde savaşmış ve devletin tüm kademelerinde görev yapmıştır.

Beyoğlu Mutasarıflığına atandıktan sonra Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün tescil edilen ilk Türk spor kulübü olması için Fuat Balkan’ı görevlendirmiş, tescili bizzat kendisi yapmıştır. İstanbul’da görev aldığı dönemde kulübümüzün düzenlediği tüm spor etkinliklerine maddi destek sağlamıştır.

Muhittin Paşa yıllar içinde kulübümüzün tüm kurucularını bir arada tutan güçlü bir karakter olmuştur.

Türk ordusunda generalliğe yükselmiş, soyadı kanunuyla Akyüz soyadını alan Muhittin Paşa birçok esere imza atan bir bestekar olarak da tarihteki yerini almıştır.