Beyaz gömlekle temizlik talebi

Beyaz gömlekle temizlik talebi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Çankaya kapısı önünde siyaset-mafya-medya üçgenindeki iddiaların araştırılması çağrısında bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Davutoğlu polis barikatıyla karşılaştı....

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Çankaya kapısı önünde siyaset-mafya-medya üçgenindeki iddiaların araştırılması çağrısında bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Davutoğlu polis barikatıyla karşılaştı. Daha sonra Çankaya kapısının sağ tarafında yer alan merdivenlerde konuşan Davutoğlu, “Hiçbir legal ve illegal yapı kendilerini devletin yerine koyarak hüküm veremez, yorum yapamaz” dedi.
Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da ortaya atılan iddialarla ilgili uzun süre sessiz kalmasını eleştirdi. Erdoğan’ın bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Doğu Perinçek ve Devlet Bahçeli’nin etkisiyle sahip çıktığını ifade eden Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı, eğer İçişleri Bakanı’nın suçsuz olduğunu düşünüyorsa bunu daha ilk günde ifade etmeliydi” dedi.
“Temiz Siyaset” hareketi başlattığını söyleyen Davutoğlu, iddialar ve ithamlarla ilgili TBMM’de araştırma ve soruşturma komisyonları oluşturulması, cumhuriyet savcılarının da harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.