Beyaz Saray duyurdu: ABD'nin Ortadoğu temsilcisi Brett McGurk İsrail'e gidecek

Beyaz Saray duyurdu: ABD'nin Ortadoğu temsilcisi Brett McGurk İsrail'e gidecek
ABD Ortadoğu Temsilcisi Brett McGurk, İsrail'i ziyaret edecek. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada McGurk'ün rehine görüşmelerinde arabuluculuk yapan Katar ve Suudi Arabistan'ı da ziyaret edeceği belirtildi.ABD’nin Ulusal Güvenlik...

ABD Ortadoğu Temsilcisi Brett McGurk, İsrail'i ziyaret edecek. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada McGurk'ün rehine görüşmelerinde arabuluculuk yapan Katar ve Suudi Arabistan'ı da ziyaret edeceği belirtildi.

ABD’nin Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, bugün yaptığı açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk’ün Ortadoğu’ya ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ortadoğu danışmanı da olan Brett McGurk'ün İsrail'i ziyaret edeceğini Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada duyuruldu. Açıklamada, McGurk'ün İsrail'in yanı sıra işgal altındaki Batı Şeria'yı, rehine görüşmelerinin arabulucusu olan Katar'ı, Suudi Arabistan'ı ve başka bölge ülkelerini ziyaret edeceği belirtildi.

Beyaz Saray açıklamasına, McGurk için "İsrail'de İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarını ve askeri operasyonlar sırasında sivillerin korunması şartının yanı sıra rehinelerin serbest bırakılması için devam eden çabaları ve Batı Şeria'da şiddete başvuran aşırılıkçı yerleşimleri dizginleme ihtiyacını ele alacak" denildi.

Çavuoğlu McGurk’ü PKK ve YPG’yi desteklemekle itham etmişti

2015 yılında Barack Obama'nın döneminde ABD'nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi görevine atanan McGurk, Türkiye'nin de yakından tanıdığı bir isim. IŞİD'le mücadele çerçevesinde sık sık Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile bir araya geldiği için Türkiye'de iktidar tarafından hedef alınan McGurk, Donald Trump'ın Suriye'den ani asker çekme kararına tepki olarak istifa etmişti. Dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu McGurk'ü PKK ve YPG'yi desteklemekle itham etmişti. McGurk, Biden yönetiminde Ortadoğu özel temsilciliğine atanmıştı.