Beyaz Saray: Putin’i yanıltıyorlar

Beyaz Saray: Putin’i yanıltıyorlar
ABD istihbaratı yetkilileri, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Rus ordusunun Ukrayna’daki başarısız performansı hakkında danışmanları tarafından yanlış bilgilendirildiği görüşünde. ABD’nin elindeki istihbarat, danışmanlarının...

ABD istihbaratı yetkilileri, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Rus ordusunun Ukrayna’daki başarısız performansı hakkında danışmanları tarafından yanlış bilgilendirildiği görüşünde. ABD’nin elindeki istihbarat, danışmanlarının Putin’e doğru söylemeye korktuğuna işaret ediyor.

VOA’nın haberine göre, Beyaz Saray iletişim direktörü Kate Bedingfield, dün yaptığı açıklamada, ABD’nin Putin’in yalnızca Rus ordusunun Ukrayna’daki performansı değil aynı zamanda yaptırımların Rus ekonomisini nasıl etkilediği konusunda yanlış yönlendirildiği görüşünde olduğunu belirtti.

ABD istihbaratının elindeki son bilgiye ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kremlin içinde danışmanların Putin’le dürüst şekilde konuşmaya istekli olmadığı bir dinamiğin olduğuna işaret etti.

Cezayir’de basın mensuplarına konuşan Blinken, “Otokrasilerin zayıf noktalarından biri bu sistemlerde iktidara gerçeği söyleyen ya da söyleyebilen birilerinin olmamasıdır. Sanırım Rusya’da da bunu görüyoruz” dedi.

KREMLİN’DEKI İŞLEYİŞİ ANLAMIYORLAR

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna savaşı konusunda yanlış yönlendirildiğini iddia eden ABD’nin Kremlin’deki işleyişi anlamadığını ve bunun kötü sonuçlara neden olabileceği gerekçesiyle endişe duyduklarını söyledi.

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin Kremlin’de olanlar hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını belirti. Peskov, “Maalesef ve hatta bundan ötürü endişe de duyuyoruz. ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon, Kremlin’de olanlar hakkında gerçek bir bilgiye sahip değiller. Kremlin’de neler olduğunu, Putin’i, karar alma sürecini ve çalışma tarzımızı anlamıyorlar” ifadesini kullandı.