Beyaz Saray: Türkiye güvenilir müttefik

Beyaz Saray: Türkiye güvenilir müttefik
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı tutumuna ilişkin açıklamasında “Türkiye güvenilir bir NATO müttefiği” ifadesini kullandı. Jean-Pierre, ABD’nin İsveç...

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı tutumuna ilişkin açıklamasında “Türkiye güvenilir bir NATO müttefiği” ifadesini kullandı. Jean-Pierre, ABD’nin İsveç ve Finlandiya’nın başvurusunu hızla onayladığını hatırlatarak “Kalan bütün müttefiklerden kendi onay süreçlerini en hızlı şekilde tamamlamalarını isteriz” dedi.

Günlük basın toplantısında konuşan Jean-Pierre, “Başkan Biden, Türkiye’yi güvenilir bir NATO müttefiği olarak görüyor mu?” sorusuna, “Türkiye’yi güvenilir bir müttefik olarak görüyoruz” yanıtıyla başlayarak şöyle devam etti: “Finlandiya ve İsveç liderleri burada çok da kısa olmayan bir zaman önce Başkan Biden’la olduğunda gördünüz. Müttefiklerimizin verdikleri onayları kutladık ve kalan tüm müttefiklerden de kendi onay süreçlerini en hızlı şekilde tamamlamalarını isteriz.”