Beyoğlu Fetihtepe’de ‘zoraki’ kentsel dönüşüm: Vatandaşların elektrik ve suları çevik kuvvet zoruyla kesildi

Beyoğlu Fetihtepe’de ‘zoraki’ kentsel dönüşüm: Vatandaşların elektrik ve suları çevik kuvvet zoruyla kesildi
İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe mahallesinde kentsel dönüşüme karşı çıkan ve dönüşüm için imza vermeyen mahallenin elektrik ve suyu polis zoruyla kesildi. Yaşanan arbede sırasında iki mahalleli baygınlık...

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe mahallesinde kentsel dönüşüme karşı çıkan ve dönüşüm için imza vermeyen mahallenin elektrik ve suyu polis zoruyla kesildi. Yaşanan arbede sırasında iki mahalleli baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Mahalleli, Beyoğlu Belediyesi’nin AK Parti’li meclis üyesi Metin Güneş’e tepki gösterdi. Güneş, mahalleliye “Provokatörler” dedi. 

ANKA'da yer alan habere göre, Beyoğlu’ndaki Fetihtepe mahallesinde yapılmak istenen kentsel dönüşüme karşı bölge sakinleri itiraz ediyor. Evlerinden çıkmayan mahalleli, bugün elektrik ve sularını kesmeye gelen ekiplere tepki gösterdi. Mahallelinin direnişi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Elektrik ve su bağlantılarının kesileceği binaların önü polis tarafından abluka altına alınırken mahalleli de bina kapılarının önünde beklemeye başladı, “Zorla dönüşüm istemiyoruz” sloganı attı. 

POLİS DESTEĞİ İLE KİLİTLİ KAPILAR KIRILDI 

Bunun üzerine polis, mahalle sakinlerine müdahale etmeye başladı. Binaların önünden uzaklaşmak istemeyen vatandaşlar ile polis arasında arbede yaşandı. Bu sırada bazı mahalle sakinleri baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren mahallelilerden ikisi hastaneye kaldırıldı. Polisin mahalleliyi uzaklaştırmasının ardından binaların elektrik ve sularının kesilmesi işlemleri için harekete geçildi. İçeriden kilitli bir binanın kapısı, kırılarak açıldı. İşlem sırasında mülk sahiplerinin de binalara girmelerine izin verilmedi. 

ÇOĞUNLUK SAĞLANMADIĞI İÇİN DÖNÜŞÜM YAPAMAZLAR 

Mahallede oturan ve stajyer avukat olan Fikret Cankaya da elinde mahkeme kararıyla evinin önüne geldi. Ekiplere elindeki kararla seslenen Cankaya, “Kanuna göre üçte ikilik çoğunluk sağlanması gerekir. Bu çoğunluk sağlanmadığı için dönüşüm yapamazlar. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları bu yöndedir. Beyoğlu Belediyesi bu talimatlara uymamaktadır” diye konuştu. 

Kanser hastası Neşet Kaya da solunum cihazına muhtaç hâlde yaşadığını belirterek, “Ayaklarım titriyor benim. Beş ameliyat geçirdim. Makineyle yaşıyorum. Bu elektrik kesilirse ben bittim” dedi.