Bianet 3 kişiyi ekonomik nedenlerle işten çıkardı

Bianet 3 kişiyi ekonomik nedenlerle işten çıkardı
Bianet ekonomik nedenleri gerekçe göstererek Kürtçe Editörü Ferid Demirel, Sosyal Medya Editörü Dilek Sarıgül ve İngilizce Editörü Pınar Erol’u işten çıkardı.Bianet, küçülme gerekçesiyle Kürtçe Editörü Ferid Demirel,...
Bianet ekonomik nedenleri gerekçe göstererek Kürtçe Editörü Ferid Demirel, Sosyal Medya Editörü Dilek Sarıgül ve İngilizce Editörü Pınar Erol’u işten çıkardı.

Bianet, küçülme gerekçesiyle Kürtçe Editörü Ferid Demirel, Sosyal Medya Editörü Dilek Sarıgül ve İngilizce Editörü Pınar Erol'u işten çıkardı. İşten çıkarılan Ferid Demirel ve Dilek Sarıgül, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla bu durumu duyurdu.

Dilek Sarıgül, aylardır yaşadığı mobbing, dayatılan stres, iş konusunda yalnız bırakılma ve başarılı işlerin görülmemesi gibi sorunları dile getirerek Bianet'in yönetilemeyen bir kurum olduğunu belirtti.

Ferid Demirel ise 2017'den beri Bianet'te çalıştığını ve işten çıkarılmasının nedenini ve nasılını konuşacaklarını belirtti.

 

Dilek Sarıgül, işten çıkarılmasına ilişkin olarak "Küçülme adı altında mobbing yapıldığını" ifade ederek yöneticisiyle yaptığı konuşmada kendisinin devam edeceği söylendiğini ancak doğum iznindeki bir arkadaşının işe dönmesinin ardından çıkarıldığını paylaştı. Sarıgül, Bianet'in yöneticilerinin iş yapan ve emek veren çalışanlara değil, işten anlamayan ve yetkin olmayan kişilere önem verdiğini öne sürdü.