Biden'dan Putin'e sert tepki: Çılgın bir o... çocuğu

Biden'dan Putin'e sert tepki: Çılgın bir o... çocuğu
ABD Başkanı Joe Biden, San Francisco kentinde düzenlenen bir etkinlikte Rusya lideri Vladimir Putin'e 'çılgın bir o... çocuğu' diyerek tepki gösterdi. Bağış toplama etkinliğinde iklim değişikliği hakkında konuşan Biden, 'nükleer...
ABD Başkanı Joe Biden, San Francisco kentinde düzenlenen bir etkinlikte Rusya lideri Vladimir Putin'e 'çılgın bir o... çocuğu' diyerek tepki gösterdi. Bağış toplama etkinliğinde iklim değişikliği hakkında konuşan Biden, 'nükleer tehdidinin hala gündemde olduğunu' dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'e de küfür eden Biden, şu ifadeleri kullandı: “İnsanlık için en son tehdit, iklim krizi. Ancak, Putin ve diğerleri gibi o... çocukları yüzünden nükleer çatışmalar konusunda da endişelenmeliyiz."

Kremlin: Biden, 'Hollywood Kovboyu' olmaya çalışıyor

Söz konusu açıklamalardan saatler sonra, Kremlin'den Biden'a yanıt geldi. Biden’ın 'kaba açıklamalarının Putin'i incitecek güçte olmadığını' söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Biden 'Hollywood kovboyu' olmaya çalışıyor ama başaramıyor” dedi. Biden’in iç politikadaki durum bağlamında kendisini Hollywood kovboyu gibi göstermeye çalıştığını söyleyen Kremlin Sözcüsü, ABD liderinin 'ne kadar istese de bu konuda başarısız olduğunu' söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bir ülke liderinin ağzından çıkan bu tür açıklamalar, ABD için büyük utanç kaynağı. Bir Rus vatandaşı olarak ona şunu söylemek istiyorum. Yardımcılarınızdan, Putin’in hakkınızda en azından tek bir hakaret dolu sözünün olup olmadığına dair sizin için bir derleme yapmalarını isteyin. Tekrarlıyorum, bu sözlerden utanç duymanız gerekiyor."

Kasım ayında düzenlenecek seçimler öncesi yönelik eleştirilerini artıran Biden, Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin ölümünün ardından yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu:

"Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz, ancak Nalvani'nin ölümünün Putin ve haydutlarının yaptığı bir şeyin sonucu olduğuna şüphe yok."