Biden'dan teklif geldi; YPG, FETÖ ve S-400 konularında çalışma grubu kuracağız

Biden'dan teklif geldi; YPG, FETÖ ve S-400 konularında çalışma grubu kuracağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD’nin PKK/PYD/YPG’yle iş birliği, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve S-400 bağlantılı yaptırımlara ilişkin tutumu, müttefiklik ruhuyla bağdaşmıyor. Bu konuları ele alacak bir...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ABD’nin PKK/PYD/YPG’yle iş birliği, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve S-400 bağlantılı yaptırımlara ilişkin tutumu, müttefiklik ruhuyla bağdaşmıyor. Bu konuları ele alacak bir çalışma grubu kuracağız. Bu sefer teklif ABD tarafından, Biden tarafından geldi” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2022 bütçe sunumu yapan Çavuşoğlu, Afganistan’a 33 tonluk gıda yardımı yaptıklarını, ilave yardımlar için de hazırlıklara devam ettiklerini söyledi. Kabil’deki büyükelçiliğini kapatmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, Taliban ile aşamalı angajman yürüttüklerini fakat tanıma konusunda aceleci olmadıklarını belirtti.

‘TALİBAN’ SAVUNMASI: HERKES GÖRÜŞÜYOR BİR ŞEY OLMUYOR
Taliban heyetinin Türkiye’ye yaptığı ziyarete yönelik eleştirilere Çavuşoğlu, “Gelen 8 kişi. Evet, içlerinde BM’nin yaptırım listesinde olan var. Herkes görüşüyor, bir şey olmuyor da ben görüşünce niye sorun oluyor?” ifadelerini kullandı.