Bilge Yılmaz'dan Merkez'e tavsiye: Üst düzey kamu görevinde olmak ciddiyet ve sorumluluk gerektirir

Bilge Yılmaz'dan Merkez'e tavsiye: Üst düzey kamu görevinde olmak ciddiyet ve sorumluluk gerektirir
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, aldığı duyumlara göre Merkez Bankası'ndaki üst düzey yöneticilerin Londra'ya yabancı bir bankanın müşterileri ile kapalı toplantılar yaptığını öğrendiğini...
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, aldığı duyumlara göre Merkez Bankası'ndaki üst düzey yöneticilerin Londra'ya yabancı bir bankanın müşterileri ile kapalı toplantılar yaptığını öğrendiğini açıkladı.

Prof. Dr. Bilge Yılmaz, son dönemde piyasalarda yaşanan paniğin Merkez Bankası'ndaki üst düzey yöneticileri de telaşlandırdığını belirtti. Yöneticilerin Londra'daki yabancı bir bir bankanın müşterileriyle kapalı toplantılar yaptığını öğrendiğini açıkladı.

Yılmaz'ın açıklaması şu şekilde:

"Anlaşılan o ki, son dönemde piyasalarda oluşan panik Merkez Bankası yöneticilerini de telaşlandırdı.

Merkez Bankası’nda üst düzey isimler Londra’ya gidip yabancı bir bankanın müşterileri ile kapalı toplantılar yaptığını öğrendim. Bu Merkez Bankası ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmaz. Varolan sorunlara kısa vadede çözüm üretmek için yapılan bu hamleler yabancı yatırımcılardaki Türkiye algısını daha da bozar.

Merkez Bankası yöneticilerinin bunun yerine ivedilikle şeffaf bir şekilde doğruları yapmasını tavsiye ederim.

Her zaman söylediğim gibi devlet yönetmek, üst düzey kamu görevinde olmak ciddiyet ve sorumluluk gerektirir."