Bilim yargılanmasın

Bilim yargılanmasın
“Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı” iddiasıyla ifadeye çağırılan Prof. Dr. Celal Şengör, dün İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.Şengör’ü de şarkıcı Gülşen’i tutuklamaya sevk...

“Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı” iddiasıyla ifadeye çağırılan Prof. Dr. Celal Şengör, dün İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.

Şengör’ü de şarkıcı Gülşen’i tutuklamaya sevk eden savcı Türkşad Kunthan Uçuk, ifadeye çağırdı. Şengör’e destek için İstanbul Adliyesi’ne gelenler arasında gazeteci Fatih Altaylı, yazar Orhan Bursalı, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz yer aldı.

Şengör’ün Habertürk kanalında Fatih Altaylının sunduğu Teke Tek programında kullandığı, “Bizim bugün İbrahimi dinler dediğimiz işte Musevilik, Hristiyanlık, arkasından İslam yani Museviliğe bakıyorsun Musa Peygamber diyorlar. O adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim” açıklaması üzerine soruşturma başlatılmıştı.

“SAVCI, BİLİMİ REDDEDİYOR”
Şengör, dün savcılıkta yaptığı savunmada özetle şunları söyledi:
‘‘RTÜK ve savcılık bilimsel bir ifadeye ceza vermeye kalkışarak, bilime karşı çıkmaktadır. Celal Şengör hiç kimsenin inancı ile alay edecek, onu aşağılayacak kadar aptal bir adam değildir. Türkiye’de Diyanet ve RTÜK, Orta Çağ görüşlerine geri dönerek benim dile getirdiğim bir tarihi gerçek için Habertürk kanalına ceza verilmesini temin etmişlerdir. Maalesef bir Cumhuriyet savcısı da 21. yüzyılda bilimi reddederek dinsel masalları değerlerin temeli yapan bir görüş̧ için beni şüpheli ilan etmiştir. Bu yapılan hiçbir bilimsel ortamda savunulamaz, her iki kurumu da gülünç̧ duruma düşürür. Galilei ve Darwin’i mahkûm eden kiliseleri göz önünde bulundurarak günün birinde kendilerinin de aynı duruma düşeceğini düşünüp aldığı karardan vakitlice vazgeçmelidir.’’