BİM geriliminde bilinmeyen detay: Aykaç’a ‘yanıt ver’ diyen Erdoğan’dı

BİM geriliminde bilinmeyen detay: Aykaç’a ‘yanıt ver’ diyen Erdoğan’dı
Gazeteci Sedat Bozkurt, zincir marketlerle MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yaşanan tartışma sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BİM CEO’su Galip Aykaç’a “Çık, yanıt ver” dediğini iddia etti.Zincir marketlerle...

Gazeteci Sedat Bozkurt, zincir marketlerle MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yaşanan tartışma sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın BİM CEO’su Galip Aykaç’a “Çık, yanıt ver” dediğini iddia etti.

Zincir marketlerle hükümet arasında devam eden gerilimde bir süre önce BİM tartışması yaşanmıştı. Bahçeli bu süreçte, “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz” demişti. BİM CEO’su Galip Aykaç ise Bahçeli’ye, “FETÖ örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır” yanıtını vermişti. Aykaç, bu ifadelerin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, bu gerilime ilişkin dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Tartışmaya perde arkasından Erdoğan’ın da dahil olduğunun belirtildiğini ifade eden Bozkurt, şöyle dedi:
“Aykaç, Bahçeli’nin kendileriyle ilgili sert açıklaması üzerine Erdoğan’a bir biçimde ulaştı ve ne yapılması gerektiğini sordu. Erdoğan’ın Aykaç’a ‘çık yanıt ver’ dediği belirtiliyor. Aykaç’ın yanıtındaki sertliğe bakılınca bu bilginin doğru olma olasılığı artıyor. Sonrasında yaşananlar Erdoğan siyasetini bilenler için şaşırtıcı değil.”