Binaları riskli Cerrahpaşa'yı riskli bölgeye taşıyorlar

Binaları riskli Cerrahpaşa'yı riskli bölgeye taşıyorlar
İstanbul'da "deprem önlemleri" kapsamında kapatılan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin, Yeşilköy’e taşınması kararlaştırıldı. Yeşilköy’ün beklenen Marmara depreminde hasar alma olasılığının yüksek...

İstanbul'da "deprem önlemleri" kapsamında kapatılan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin, Yeşilköy’e taşınması kararlaştırıldı. Yeşilköy’ün beklenen Marmara depreminde hasar alma olasılığının yüksek olması tartışma yarattı.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yarattığı büyük yıkımın ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem olurken, 1999 depremi sonrasında hasar alan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde de taşınma işlemleri başladı. Cerrahpaşa’da çelik konstrüksiyonla güçlendirme yapılan Çocuk ve Acil binaları dışında kalan bölümler, Yeşilköy Atatürk Havaalanı’na taşınmaya başlandı.

Deprembilimci Celal Şengör, kısa süre önce katıldığı televizyon programında Marmara Denizi'nde 7.2, 7.3, 7.5 aralığında bir deprem beklediklerini ve bu depremden en çok zarar görmeye aday yerleşim yerlerinin de Avcılar ve Yeşilköy olacağını söylemişti.

KÂĞITHANE DEVLET HASTANESİ DE TAŞINIYOR
Sağlık Bakanlığı, İstanbul’da Kâğıthane Devlet Hastanesi’nin de taşınmasına karar verildiğini duyurdu. Hastane, Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınacak. Taşınmanın birkaç gün içinde tamamlanması bekleniyor.

İSTİNYE DEVLET HASTANESİ DE GÜNDEMDE
Sarıyer’de bulunan İstinye Devlet Hastanesi’nin de taşınacağı iddiaları gündemde. Başhekimliğin toplantı yaptığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ise konu hakkında çalışmalara başladığı iddia edildi.

İstanbul'un hastaneleri tek tek boşaltılıyor: Baltalimanı da taşınıyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Kağıthane Devlet Hastanesi'nin ardından Cemil Taşçıoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin onkoloji binası da kapatıldı. Karar.com'dan eda Narin’in haberine göre Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi de taşınacak.

CEMİL TAŞÇIOĞLU HASTANESİ ONKOLOJİ BİNASI KAPATILDI
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) harekete geçerek riskli hastaneler için İl Sağlık Müdürlüklerine yazı yazdı. SES'in girişimleri sonrası Cemil Taşçıoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin onkoloji binası kapatıldı.

Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Sarıyer Çayırbaşı Hamidiye Etfal Hastanesi'ne taşınması bekleniyor.