Bir çadırda 23 kişi kalıyor: Elektrik yok, su yok, hastayız

Bir çadırda 23 kişi kalıyor: Elektrik yok, su yok, hastayız
Türkiye’yi yıkıma götüren depremlerin üzerinden bir ay geçti ve depremzedelerin ağır koşullarda yaşama savaşları devam ediyor.CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde...

Türkiye’yi yıkıma götüren depremlerin üzerinden bir ay geçti ve depremzedelerin ağır koşullarda yaşama savaşları devam ediyor.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde vatandaşların kendilerinin kurduğu çadırlardaki depremzedeleri ziyaret etti. Eczacı olan Erkan Aydın, içinde bulundukları durumu özetle şöyle anlattı:

İKTİDAR BURAYA UĞRAMAMIŞ
“Burası çadırkent değil. Vatandaşların çoğunun kendi imkanlarıyla ya da bireysel olarak buldukları çadırlarla oluşturdukları bir alan. 23 kişi bir çadırda yaşıyor. Hemen hemen tüm çadırlar da aynı durumda. İktidar ‘Her tarafa çadır gönderdik, ihtiyaç yok’ diyor. Ancak buraya iktidar da uğramamış. Gelsinler burada kendileri baksınlar insanlar ne haldeler. Yemeklerini burada yapıyorlar, suları yok, elektrik yok, hijyen yok.”

Kendi imkanlarıyla buldukları ve kurdukları çadırlarda 5 aile, 23 kişi yaşadıklarını belirten yurttaşlar da, “Elektrik yok, su yok. Çadırların içi nemli. Küf kokuyor. Hastayız, acile gidip geliyoruz” dediler.