Bir İrfan Fidan anısı

Bir İrfan Fidan anısı
Bidebunu izle yayınında konuşan DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, İstanbul Başsavcılığı’ndan Yargıtay üyeliğine atandıktan sonra AYM üyesi adayı olup, görevine başlamadığı halde en...

Bidebunu izle yayınında konuşan DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, İstanbul Başsavcılığı’ndan Yargıtay üyeliğine atandıktan sonra AYM üyesi adayı olup, görevine başlamadığı halde en yüksek oyu alan İrfan Fidan’ın adaylık sürecini değerlendirdi. Yeneroğlu, Yargıtay üyeleri için “Haysiyetlerini, hukuk kariyerlerini bir kenara bırakarak birilerinin hatırı için oy veriyorlar. Bundan sonra AYM kararlarına da baktığımızda bunun bedelini toplum olarak hep birlikte ödeyeceğiz” dedi.
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı döneminde İrfan Fidan ile Büyükada davasına ilişkin görüştüğünü söyleyen Yeneroğlu, İrfan Fidan’ın kendisine Türkiye’de hangi gazetelerin operasyonel görev yaptığını, hangi gazetecilerin bu faaliyetlerin içerisinde yer aldığını anlattığını ve makam masasını göstererek
“Türkiye’nin kaderi burada belirleniyor” dediğini aktardı. Yeneroğlu, “Ben bu sahneyi gördükten sonra korktum gerçekten. Masanın üstünde dosyalar vardı. Karar gazetesi ve orada çalışan bazı gazeteciler bunlardan biriydi. Hangi ülke adına görev yaptığını, kimler için çalıştığını anlattı. Böyle komplo teorileri ile meseleye yaklaşıyor” dedi.
Yeneroğlu, “İşte yargı reformu bu” diyerek reformların ekonomik kaygılarla yapıldığını ve Türkiye’yi hukuk devleti ilkelerinden uzaklaştıracağını düşündüğünü söyledi.
Yeneroğlu, “Yüksek yargıdaki atamalarda, birilerinin eşlerine villalar alınıyor. Bunlar yargı camiasının konuştuğu şeyler. Herkesin dilinde” dedi.