Bir karar verin artık!

Bir karar verin artık!
AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AKP’nin anayasa değişikliği için HDP ile görüşmesi hakkındaki yorumlara “HDP'ye gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Meclis'te grubu bulunan legal bir parti. Ve Anayasa değişikliği...

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AKP’nin anayasa değişikliği için HDP ile görüşmesi hakkındaki yorumlara “HDP'ye gidilmesi değil, gidilmemesi abestir. Meclis'te grubu bulunan legal bir parti. Ve Anayasa değişikliği için desteğine ihtiyacımız var” dedi. Cevheri, Cumhur İttifakının birçok kesiminin HDP'ye yönelttiği suçlamaları eleştirdi.

Cevheri, Şanlıurfa'da yerel yayın yapan EDESSA TV'de değerlendirme yaparken HDP için “Kanunlara göre kurulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında faaliyet yapıyor” yanıtını verdi. Önümüzdeki günlerde bir Anayasa değişikliğinin gündemlerinde olduğunu ve bunun için destek aradıklarını belirten Cevheri “Onların desteğine ihtiyacımız var. Onlar da başörtüsüne destek vereceklerini deklare ettiler” dedi.

TBMM'de tüm partilerin kanun teklifleri, değişiklikleri yapılırken birbirleriyle görüştüğünü de söyleyen Cevheri şöyle devam etti: “Bu sürekli partiler arasında yapılan bir şeydir. Yani ilk defa yapılan bir şey değildir. Partimizin yaptığı doğrudur. Bu ülkede eğer bir sosyal barış sağlanması gerekiyorsa, bir huzur getirilmesi gerekiyorsa niçin diyalog olmasın? İyi ilişki her zaman güzeldir devam ettirilmeli.”


Soylu aynen devam: PKK’nın partisi
AKP yöneticileri ve Adalet Bakanı Bozdağ’ın HDP’yi ziyaretiyle AKP’li yöneticiler de birçok kereler AKP’liler tarafından terörist olmakla suçlanan HDP ile temasın “normal” olduğunu söylemeye başladılar ama İçişleri Bakanı Soylu henüz söyleminde bir değişiklik yapmadı. Bakan Soylu, Şırnak Üniversitesi’ndeki Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Semineri Kapanış Töreni’ne katıldı. Soylu, terörle mücadele hakkında konuşurken, gençlerin PKK terör örgütüne katılmadıklarını belirterek “Hani ben bir keresinde bir ‘oh’ çekmiştim ya. ‘Paralar PKK’ya gitmiyor’ diye. Şimdi bir ‘oh’ daha çekiyorum. Gençler PKK’ya gitmiyor” dedi. Soylu koruculardan, şehitlerden söz ederken sayılar verdi sonra da “Yıllarca omuzlarımızda şehit cenazeleri taşıdık” diyerek HDP’yi suçladı: “Bunların hiçbirisi sayılarla anlatılmaz. Bunların hiçbirini PKK’nın toplantılarında anlatmazlar, PKK’nın partisi anlatmaz. Bakın biz yıllardır PKK’nın partisi diyoruz, alınmıyorlar, utanmıyorlar, itiraz da etmiyorlar. ‘Hayır, öyle değiliz’ de demiyorlar. Ankara’da güya siyaset yapıyorlar, Meclis’te el kaldırıyorlar ve bu katliamların, bu yaşananların bir tanesi için bile milletten özür dilemiyorlar.”