Bir polis intiharı daha

Bir polis intiharı daha
İstanbul’da görev yapan genç bir polis memuru Osmangazi Köprüsü’nden atladı. İddiaya göre; polis memuru, kız arkadaşıyla yaşadığı kavganın ardından aracıyla Osmangazi Köprüsü’ne gitti. Aracını çalışır durumda...

İstanbul’da görev yapan genç bir polis memuru Osmangazi Köprüsü’nden atladı. İddiaya göre; polis memuru, kız arkadaşıyla yaşadığı kavganın ardından aracıyla Osmangazi Köprüsü’ne gitti. Aracını çalışır durumda bırakan polis, köprüden atladı.

Önceki gün de İstanbul’da görevli polis memuru Raşit Sağlam, Heybeliada vapur iskelesinde beylik tabancasıyla intihar etmişti. Polis memurunun silahından seken kurşun bir çocuğu da yaraladı.

SOYLU ‘İNTİHARLAR’ AZALDI DEMİŞTİ
Emniyet teşkilatındaki intihar vakaları gündemdeki yerini koruyor. Yaşanan olayların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu, intihar vakalarının azaldığını öne sürerek bazı veriler paylaşmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü de konuya ilişkin bazı istatistiki bilgileri açıklamıştı.

EGM’nin verilere göre 2016’da 63, 2017’de 58, 2018’de 41, 2019’da 47, 2020’de 39, 2021’de 89, 2022’de ise şu ana kadar 44 polis memuru intihar girişiminde bulundu.

2020-2021 yılında intiharların nedenleriyle ilgili paylaşılan istatistikte ise ekonomik nedenler ilk sırada yer aldı. Ekonomik nedenler başlığı bölümünde detay verilmeden parantez içinde “Kripto para, sanal bahis, iddia vb. gibi” denildiği görüldü.

Nedeni tespit edilen 39 intihar vakasının ekonomik sıkıntı kaynaklı olduğu belirtildi. Onun ardından 30 vakanın ailevi nedenlerle yaşandığı öne sürüldü.

17 vakanın psikiyatrik sorunlardan kaynaklandığı, 9 intiharın ise karşı cins tarafından reddedilme gibi duygusal sorunlardan gerçekleştiği iddia edildi.

Polisler arasında intiharlara neden gösterilen mesleki sorunlara ve mobbing iddiaları ise EGM’nin listesinde neden olarak fazla yer bulamadı. Sadece dört vakanın nedeninin mesleki stresten kaynaklandığı iddia edildi.