Bir sevinç iki hüzün

Bir sevinç iki hüzün
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Hırvatistan'ın Hajduk Split takımını 2-0 mağlup ederek play-off turuna yükseldi. Sarı-kırmızılılar play-off'ta Rangers ile karşılaşacak.MAÇTAN DAKİKALARdakikada Galatasaray'da Linnes'in...

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Hırvatistan'ın Hajduk Split takımını 2-0 mağlup ederek play-off turuna yükseldi. Sarı-kırmızılılar play-off'ta Rangers ile karşılaşacak.
MAÇTAN DAKİKALAR

  1. dakikada Galatasaray'da Linnes'in sağ kanattan ortasına ceza sahasında Diagne kafayı vurdu, şutu üstten dışarı gitti.
  2. dakikada Ömer Bayram'ın ara pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Babel şut açısı bulamadan top kaleci Posavec'te kaldı.
  3. dakikada Ömer'in kullandığı köşe vuruşuna ceza yayı üzerinden Feghouli gelişine vurdu, şutu ağlarla buluştu ama öncesinde Diagne aktif ofsaytta olduğu için gol geçerli sayılmadı.
  4. dakikada Emre Taşdemir'in sol kanattan çevirdiği topu Belhanda ağlara gönderdi. Belhanda böylece oyuna girdikten 6 dakika sonra golünü attı.
  5. dakikada Marcao'nun sol kanattan getirdiği topu kale önünde tamamlayan Babel ağları havalandırdı. 2-0
    EKSİK KADRO
    Sarı-kırmızılı takımda, sakatlığı bulunan Marcelo Saracchi, Hırvat ekibiyle yapılacak maçta forma giyemedi. Uzun süreli sakatlığı bulunan Fernando Muslera ve Emre Akbaba'nın yanı sıra UEFA'ya bildirilen kadroda isimleri yer almayan Emre Taşdemir, Valentine Ozornwafor, Kerem Aktürkoğlu ve Oğulcan Çağlayan da sahaya çıkamadı.
  6. RANDEVU
    Galatasaray, Avrupa kupalarında 287. maçına çıktı. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 286 müsabakanın 100'ünden galibiyetle ayrıldı. 111 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 75 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.
    TERİM YÖNETİMİNDE 80. AVRUPA MAÇI
    Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Avrupa arenasındaki 80. maçına çıktı. Sarı-kırmızılı takımla önemli başarılara imza atan Terim, Avrupa kupalarındaki tecrübesiyle dikkati çekiyor. Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Avrupa kupalarında bugüne dek 79 karşılaşma oynadı. Sarı-kırmızılı takım, 67 yaşındaki teknik adam yönetimindeki bu karşılaşmaların 31'ini kazanırken, 17'sinde berabere kaldı, 31'ini ise kaybetti. Sarı-kırmızılı takım, Terim yönetimindeki Avrupa kupası maçlarında 107 gol atarken, kalesinde ise 117 gol gördü

KARTAL VURULDU

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz ekibi Rio Ave'ye penaltı atışları sonucu 4-2 mağlup oldu. Siyah-beyazlılar, Devler Ligi'nin ardından Avrupa Ligi'ne de veda etti.
FARKLI KADRO
UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Portekiz temsilcisi Rio Ave'yi konuk eden Beşiktaş, Süper Lig'deki Fraport TAV Antalyaspor maçına göre farklı bir kadroyla tur mücadelesi verdi. Siyah-beyazlı ekip, 2. haftadaki lig mücadelesine göre Rio Ave karşısında 7 farklı oyuncunun yer aldığı kadroyla sahada yer aldı.
Fraport TAV Antalyaspor maçında ilk 11'de görev alan kaleci Ersin Destanoğlu, Rio Ave mücadelesine yedek başlarken, kalede Utku Yuvakuran görev aldı. Fabrice N'Sakala kadroya dahil edilmezken bu oyuncunun soldaki görevini Rıdvan Yılmaz yerine getirmeye çalıştı.
ATİBA’NIN YERİNE OĞUZHAN
Antalyaspor maçında oynayan Domagoj Vida yedekler arasında bulunurken, bu oyuncunun yerine de Francisco Montero şans buldu.
Sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamayan Atiba Huthcinson'ın yerine ise Oğuzhan Özyakup forma giydi. Bernard Mensah'ın yedek soyunduğu mücadelede hücuma desteği Adem Ljajic verdi. Lig maçında ilk 11'de oynayan Ajdin Hasic ve Cyle Larin yedekler arasında yer alırken, bu isimlerin yerine Jeremain Lens ve Güven Yalçın şans buldu. Siyah-beyazlı takımın Fraport TAV Antalyaspor ile yaptığı karşılaşmada ilk 11'de oynayan Tyler Boyd, Dorukhan Toköz, Necip Uysal ve Welinton, Rio Ave mücadelesinde de aynı şansı yakaladı.
UTKU YUVAKURAN 281 GÜN SONRA İLK 11'DE
Beşiktaş'ıın zorlu mücadelesinde kalede oynayan Utku Yuvakuran, 281 gün sonra ilk 11'de şans buldu. Siyah-beyazlı ekibe geldiği günden beri istediği süreleri alamayan Utku, son olarak geçen sezon Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda Anagold 24Erzincanspor ile 18 Aralık 2019'da oynadığı karşılaşmada forma giymişti. Geçen sezon birer Süper Lig ve Avrupa Kupası ile 2 Türkiye Kupası'nda görev alan Utku, 2020-2021'deki ilk maçına da Rio Ave karşısında çıktı.
FORVETTE GÜVEN YALÇIN
Beşiktaş, Rio Ave maçında forvette Güven Yalçın ile gol aradı. Güven ile Rıdvan bu sezon ilk kez forma şansı bulurken, Ljajic de ilk kez 11'de görev yaptı.
MONTERO İLK KEZ
Beşiktaş'ın Atletico Madrid'den kiraladığı Montero da siyah-beyazlı formayla ilk maçını oynadı. Siyah-beyazlı ekibin oynadığı son lig maçında yedekler arasında bulunan Montero, süre alamamıştı.
6 İSİM EKSİK
Beşiktaş'ta Atiba ve N'Sakala'nın yanı sıra henüz hazır olmayan Georges-Kevin N'Koudou, Rio Ave maçında kadroda yer almadı. Atakan Üner ve Umut Nayir de Rio Ave maçı için tercih edilmeyen oyuncular oldu. Lisans işlemleri henüz tamamlanmayan Josef de Souza da kadroda bulunmadı.

ALANYASPOR’A YAZIK OLDU

Temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Norveç'in Rosenborg takımına 1-0 yenilerek kupaya veda etti. Ev sahibine turu getiren golü 59'da Konradsen kaydetti. Golü atan Konradsen, 66. dakikada 2. sarıdan kırmızı kart gördü. Maçın başından itibaren etkili bir oyun sergileyen temsilcimiz gol atmayı başaramadı. 90+3'te Alanyaspor'dan Babacar, rakibini itince direkt kırmızı kart gördü.
Bu sonuçla Alanyaspor, ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.