BİR TOKİ HİKÂYESİ

BİR TOKİ HİKÂYESİ
Beş yılda 500 bin sosyal konut inşa edeceğini öne süren iktidarın Bilecik’teki projede iki yılda sadece yüzde 2 ilerleme kaydettiği TOKİ’nin bir yurttaşa verdiği yanıtla ortaya çıktı.AKP’nin iktidara geldiği 2002’den...

Beş yılda 500 bin sosyal konut inşa edeceğini öne süren iktidarın Bilecik’teki projede iki yılda sadece yüzde 2 ilerleme kaydettiği TOKİ’nin bir yurttaşa verdiği yanıtla ortaya çıktı.

AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana ev sahipliği oranı yüzde 70’lerden yüzde 50’lere kadar düştü. İki gün önce “tarihi proje” diye duyurulan projenin aynısını iki yıl önce “Beş yılda 500 bin konut” sloganıyla yine Erdoğan’ın duyurduğu ortaya çıkmıştı.

BİLECİK’TE PROJE İKİ YIL ÖNCEDEN: İLERLEME YÜZDE 2
TOKİ’nin inşaatlarıyla ilgili şikayetler ise gelmeye devam ediyor. Bir Twitter kullanıcısı TOKİ’ye iki yıl önce başlatılan Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki projeyi sordu, “İki yıl önce açıklanan 100 bin konut projesinde Bilecik Bozüyük’te daha inşaatların temeli atılmadı. Daireleri ne zaman teslim etmeyi düşünüyorsunuz? 2053 mü 2071 mi?” dedi.

TOKİ’den verilen yanıtsa konutlarda neredeyse hiç ilerleme kaydedilmediğinin göstergesi oldu: “Bilecik Bozüyük 340 konut projemiz yüzde 2 inşaat seviyesinde olup çalışmaları devam etmektedir. Projeye yönelik ilan edilecek gelişmeleri web sayfamız toki.gov.tr adresinden takip edebilirsiniz.”

AKSARAY’DA PROJE İKİ YIL ÖNCEDEN: HÂLÂ İHALE YOK
Bir başka Twitter kullanıcısı ise Aksaray merkez Ereğlikapı’da 2020 yılında çekilen kurayı hatırlattı, “372 konut başka bir proje ile birleşti 694 konut oldu. 2021 sonunda temel kazıldı, öylece duruyor, neden yapılmadı?” diye sordu.

TOKİ’nin kurumsal hesabından verilen yanıt hayli ilginç ve garip: “Aksaray merkez Ereğlikapı Mahallesi’nde 694 konut projemizi inşa edecek yüklenici firmanın belirlenmesi için yeni ihalenin 27 Ekim 2022 tarihinde yapılması planlanmaktadır. Projeye yönelik ilan edilecek gelişmeler için, toki.gov.tr.”