Bir uyarı da Esad’ın danışmanından

Bir uyarı da Esad’ın danışmanından
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Susan’ın, “Türkiye’nin operasyonlarına karşı ne gerekiyorsa yapacakları” açıklamasından sonra bir uyarı da Devlet Başkanı Beşar Esad’ın üst düzey danışmanlarından Buseyna...

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Susan’ın, “Türkiye’nin operasyonlarına karşı ne gerekiyorsa yapacakları” açıklamasından sonra bir uyarı da Devlet Başkanı Beşar Esad’ın üst düzey danışmanlarından Buseyna Şaban’dan geldi.

Buseyna Şaban, “Hiçbir ülkenin kendi güvenliğini başka ülkenin sınırları içinde koruma hakkı yoktur” dedi. SANA’nın haberine göre Şaban, Türk işgalinin Suriye’nin kuzeydoğusunda kendi şemsiyesi altında faaliyet gösteren teröristlerin varlığını meşrulaştırmak için dayanaksız bahaneler kullandığını iddia etti. Türkiye’nin Rusya’ya verdiği taahhütlerine bağlı kalmadığını savunan Şaban, Ankara’nın Suriye ve Irak topraklarında ‘hedefine ulaşmak için argümanlar ürettiğini’ savundu. Şaban, “Batı öncülüğündeki savaşların amacı, ülkeleri içerinden parçalamak ve onlara karşı bölgesel bloklar oluşturmaktır” dedi.