Bir yanda aşırı milliyetçiler diğer yanda ırkçılık karşıtları

Bir yanda aşırı milliyetçiler diğer yanda ırkçılık karşıtları
Dün İngiliz polisi Londrada Irkıçılık karşıtlarıyla aşırı milliyetçileri karşı karşıya getirmemek için fazla mesai yaptı. Londra’nın merkezinde, Parlamento ve Başbakanlık binasını da içine alan Westminster bölgesinde,...

Dün İngiliz polisi Londrada Irkıçılık karşıtlarıyla aşırı milliyetçileri karşı karşıya getirmemek için fazla mesai yaptı. Londra’nın merkezinde, Parlamento ve Başbakanlık binasını da içine alan Westminster bölgesinde, aşırı milliyetçi binlerce kişi bir araya geldi. Gruplar ilk saatlerde Whitehall’daki savaş anıtı ve Parlamento Meydanı’ndaki Winston Churchill heykeli etrafında toplandı.
Futbol taraftar gruplarının da aralarında olduğu kalabalık, polis tarafından bariyerlerle Whitehall caddesinin güneyinde tutulmak istendi.
Ancak burayı aşan bazı gruplar Trafalgar Meydanı’nda, ırkçılık karşıtları küçük gruplarla karşı karşıya geldi. Hyde Park’ta bugün için çağrısı yapılan Siyahların Hayatları Değerlidir hareketi protestosunun, “güvenlik” nedeniyle iptal edilmesi kitlesel karşılaşmaları önledi. Polis birçok noktada, aşırı milliyetçilerin ilerleyişini durdurmak için barikatlar oluşturdu. Karşıt grupların bir araya gelmesini engellemeye çalıştı. Protestocu gruplar, İngiltere ulusal marşını söyleyerek, sık sık “İngiltere” tezahüratı yaptı.
Başbakanlık binası yakınında polise bazı cisimler de fırlatıldı
Londra’da Hyde Park’ta yapılması planlanan Siyahların Hayatları Değerlidir protestosunun güvenlik nedeniyle iptal edilmesi sonrası ise küçük küçük gruplar kentin farklı noktalarında eylem yaptı. O eylemlerden birisi de Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Hackney Belediyesi sınırları içindeki Newington Green’de yapıldı.