Bitcoin neden yükseliyor? Bitcoin yükselişine devam edecek mi?

Bitcoin neden yükseliyor? Bitcoin yükselişine devam edecek mi?
Bitcoin'de son durum ne? Bitcoin 50 bin dolar sınırını aşarak piyasa değerini 1 trilyon dolara taşıdı. İşte kripto piyasasında son durum...Bugün itibariyle Bitcoin 52 bin 400 dolar seviyesinden, Ethereum da 2 bin 800 dolar seviyesinde...
Bitcoin'de son durum ne? Bitcoin 50 bin dolar sınırını aşarak piyasa değerini 1 trilyon dolara taşıdı. İşte kripto piyasasında son durum...

Bugün itibariyle Bitcoin 52 bin 400 dolar seviyesinden, Ethereum da 2 bin 800 dolar seviyesinde işlem gördü.

Kripto varlık piyasasının toplam değeri piyasadaki yükselişle birlikte 1,89 trilyon dolara, Bitcoin'in piyasa değeri 1,02 trilyon dolara, Ethereum'un piyasa değeri ise 334 milyar dolara yükseldi.

Bitcoin geçen yılın başından bu yana 2022'deki çöküşten toparlanarak üç katına çıktı. Opsiyon piyasasındaki beklentiler, yatırımcıların Kasım 2021'de elde edilen yaklaşık 69 bin dolarlık rekorun ötesinde fiyatlar hedeflediğini gösteriyor.

Bitcoin neden yükseliyor?

Uzmanlara göre, Bitcoin bağlantılı ABD borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilgi Bitcoin'i destekliyor. BlackRock ve Fidelity Investments gibi şirketlerin ürünleri 11 Ocak'ta işlem görmeye başladıklarından bu yana net 3,9 milyar dolar topladı.

Bu arada, nisan ayında gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanması da (halving), en büyük dijital varlığın arzını azaltacağı için fiyatları destekliyor. Tarihsel olarak her yarılanma öncesi Bitcoin yeni tarihi zirvesini görmüştü.

Kripto fon sağlayıcısı Grayscale Investments Araştırma Müdürü Zach Pandl, "Son fiyat rallisi muhtemelen ABD spot Bitcoin ETF'lerine güçlü net girişleri yansıtıyor" dedi.

Crypto Is Macro Now isimli bültenin yazarı Noelle Acheson ise Bitcoin'e yönelik piyasa beklentilerinin tüm kripto piyasasına yardımcı olduğunu yazdı.

Kripto varlık piyasasında son durum

Bitcoin, saat 15.00 itibarıyla yüzde 1,5 artışla 52 bin 400 dolar civarında işlem gördü. Bitcoin'in yanı sıra diğer kripto varlıklarda da fiyat artışları gözlendi.

Ethereum aynı saatlerde yüzde 1,6 artışla 2 bin 800 dolara ulaştı.Ethereum, böylece yaklaşık iki yıl önce yaşanan TerraUSD-Luna çöküşünden önceki seviyesine geri döndü.

Solana yüzde 0,55 artışla 116,4 dolardan, Ripple yüzde 3,67 artışla 0,55 dolardan, Cardano ise yüzde 3 artışla 0,59 dolardan işlem gördü.