‘Bizans vari taht oyunu’

‘Bizans vari taht oyunu’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza için ortada kesinleşmiş bir karar olmadığını söyledi ve "Birilerinin kendi iç kavgalarını, Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmeye çalıştıklarını...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza için ortada kesinleşmiş bir karar olmadığını söyledi ve "Birilerinin kendi iç kavgalarını, Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmeye çalıştıklarını gördükçe üzülüyoruz" dedi.

Mardin'deki yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada İmamoğlu'na verilen cezayla ilgili ilk kez konuştu.

Erdoğan "Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden kopartılan fırtınanın gerisinde faşist zihniyet var. Bu tartışmanın ne bizimle ne şahsımla ne milletimizle bir ilgisi yok. Konu bir şahsın hakimlere hakaretten aldığı mahkumiyetten ibarettir" dedi.

Cumhurbaşkanı "Masadaki herkesin kafasında bir başka hesabın olduğu malumdur. İktidar rüyası görme hastalığından bir türlü kurtulamadılar. Ortada gelen bir yasak yok. İstinafa ve Yargıtay'a gidecek. Mahkeme kararında eksiklik varsa, orada gerekli düzenleme yok. Bizi oyuna alet etmeye çalışmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.