Blinken'a Filipinler'de 'hoş gelmedin' eylemi: 'Savaş suçlusu...'

Blinken'a Filipinler'de 'hoş gelmedin' eylemi: 'Savaş suçlusu...'
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turundan önce gittiği Filipinler'de protesto ile karşılaştı. Başkent Manila'da eylemciler, ''Savaş suçlusu, hoş gelmedin'' pankartı açtı.İsrail-Filistin çatışmalarından bu...
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turundan önce gittiği Filipinler'de protesto ile karşılaştı. Başkent Manila'da eylemciler, ''Savaş suçlusu, hoş gelmedin'' pankartı açtı.

İsrail-Filistin çatışmalarından bu yana 6. kez Orta Doğu turuna çıkacak olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken öncesinde Filipinler'e gitti. Fakat ABD'li bakan başkent Manila'da protestolarla karşılandı.

Eylemciler, ABD’nin ülkedeki askeri varlığına ve Gazze’ye karşı saldırılarını sürdüren İsrail’e verdiği destek nedeniyle Blinken'ı protesto etti.

Protestocular, "ABD'nin askeri müdahalesini ve soykırımı durdurun", "Savaş suçlusu Blinken, hoş gelmedin" yazılı pankartlar taşıdı.

Yeniden Orta Doğu yolcusu

Öte yandan Blinken, Filipinler Dışişleri Bakanı Enrique Manalo ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Orta Doğu ziyareti üzerine açıklamalarda bulunan Blinken, “Suudi Arabistan'a ve Mısır'a yapacağımız ziyaretin birçok amacı var. Tabi ki ateşkes sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaşma yapılması için baskı yapacağız. Bildiğiniz gibi her gün bu konu üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve bunu ilerletmek ve bir anlaşmaya varmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.