BlInken’den Kiev’e sürpriz ziyaret

BlInken’den Kiev’e sürpriz ziyaret
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'ya desteğini göstermek için daha önce açıklanmamış bir program Kiev'i ziyaret etti. Blinken, Kiev'e yaptığı sürpriz ziyarette Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski’nin yanı...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'ya desteğini göstermek için daha önce açıklanmamış bir program Kiev'i ziyaret etti. Blinken, Kiev'e yaptığı sürpriz ziyarette Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski’nin yanı sıra üst düzey isimlerle de bir araya geldi.

Zelenski ve Blinken'ın bir araya gelmesinin ardından birlik mesajları verildi. Zelenski, Blinken ile birlikte ABD desteğinin Ukrayna'nın toprakları geri almasına yardımcı olacağını söyledi. Blinken, ABD yönetiminin Ukrayna'ya ve aralarında NATO üyeleri ve bölgesel güvenlik ortaklarının da olduğu 18 ülkeye, uzun vadeli yabancı askeri finansman desteği kapsamında 2.7 milyar dolar yardım sağlayacağını açıkladı. Yardımı alacak ülkeler arasında, Moldova, Gürcistan, Estonya, Litvanya, Letonya ve Bosna Hersek de bulunuyor.