Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi ocak ayı verileri açıklandı

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi ocak ayı verileri açıklandı
Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi son beş aydır yükseliş eğilimindeydi. Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 4,68 oranında gerileyerek 69,15 değerini aldı.Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre...
Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi son beş aydır yükseliş eğilimindeydi. Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 4,68 oranında gerileyerek 69,15 değerini aldı.

Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 4,68 oranında gerileyerek 69,15 değerini aldı. Son beş aydır yükseliş eğiliminde olan endeksin Ocak ayında gerileme gösterdi.

Endeksin detaylarına bakıldığında, tüketicinin hem genel mevcut durum algısında hem de geleceğe ilişkin beklentilerinde gerileme izlendi. Önceki aya göre kişisel finansal durum algısı iyileşmiş görünüyor. Ücret artışlarının etkili oldu. Artan jeo-politik gerilim, finansal piyasalarda yaşanan stres ve büyüme beklentilerinde yaşanan aşağı yönlü hareketler ile mevsimsel etkilerle yılbaşından sonra gerileyen tüketim eğilimi düşüşün temel nedenleri gibi görünüyor.

Bu çerçevede Bloomberg HT Tüketici Beklenti Endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,53 gerileyerek 70,79 değerini aldı. Diğer taraftan, içinde bulunduğumuz dönemin dayanıklı tüketim malları ile otomobil ve konut alımı için uygunluğunu ölçmeye çalışan Bloomberg HT Tüketim Eğilimi Endeksi ise yüzde 15,16 oranında gerileyerek 64,67 değerini aldı. İç talepte bir yavaşlama için bu eğilimin devam edip etmeyeceğini bir süre izlemek gerekiyor.