Bloomberg: Kamu bankaları faiz kararı öncesi piyasadan dolar alıyor

Bloomberg: Kamu bankaları faiz kararı öncesi piyasadan dolar alıyor
Bloomberg Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde dikkati çeken bir haber paylaştı. Habere göre Kamu Bankaları faiz kararı öncesinde piyasadan dolar alımı gerçekleştiriyor.Bloomberg editörü Kerim Karakaya Twitter'dan yaptığı...

Bloomberg Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde dikkati çeken bir haber paylaştı. Habere göre Kamu Bankaları faiz kararı öncesinde piyasadan dolar alımı gerçekleştiriyor.

Bloomberg editörü Kerim Karakaya Twitter'dan yaptığı paylaşımda, konuya yakın traderların kamu bankalarının yaklaşık 23,55 lira seviyesinden dolar alımı gerçekleştirdiği bilgisi verdiğini paylaştı. Kamu bankaları son yıllarda dolar artışını engellemek için piyasaya döviz satışı gerçekleştiriyordu.

Bu durum Merkez Bankası'nın beklendiği gibi yüksek bir faiz artışı yapmayacağı, buna karşın doların karar sonrası düşmesi için yapıldığı şeklinde yorumlandı.

Bloomberg bugün geçtiği bir haberde de ismini vermek istemeyen üst düzey bir ekonomi yetkilisinin, piyasanın fiyatladığı dev faiz artırımlarının bugünkü toplantıda gerçekleşmeyebileceği konusunda uyardığını aktardı.