BM, hükümetlerden yana dertli

BM, hükümetlerden yana dertli
Birleşmiş Milletler (BM), hükümetlerin 2030’a kadarki fosil yakıt üretim planlarının, iklim değişikliğini kontrol altında tutmaya yönelik planlarla uyuşmadığını açıkladı.BM Çevre Programı (UNEP) hükümetlerin 2030’da,...

Birleşmiş Milletler (BM), hükümetlerin 2030’a kadarki fosil yakıt üretim planlarının, iklim değişikliğini kontrol altında tutmaya yönelik planlarla uyuşmadığını açıkladı.

BM Çevre Programı (UNEP) hükümetlerin 2030’da, küresel ısınmayı 1,5 derece artışla sınırlamak için gereken maksimum miktarın iki katından daha fazla fosil yakıt üretmeyi planladığını duyurdu. En büyük artış doğal gaz ve petrol üretiminde planlanırken yalnızca kömür üretiminde ufak bir miktar azalma öngörülüyor. UNEP, konuyla ilgili ilk raporun açıklandığı 2019 yılından bu yana çok az değişiklik yaşandığını aktarıyor.

PUTİN İKLİM ZİRVESİNE KATILMAYACAK
BBC’de yer alan habere göre, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cop26’ya katılmayacağını açıklarken buna ilişkin bir gerekçe açıklamadı. Çin Devlet Başkanı Şİ Cinping’in de Cop26’ya katılması beklenmiyor. Dünya liderlerinin bir araya gelerek iklim krizine karşı atılması gereken adımları görüşeceği Cop26, 31 Ekim-12 Kasım arasında yapılacak.